Organizația:  Programul HACCP Ediția: 2025
 Revizia: 2024/04
 Verificat de:  SMSA-SOP-00Versiunea: 2

Aplicat de: 

 Verificare Generală Preoperațională

QR Code:



Aprobat: 
Semnătura: Wrte345RDvfrt450DSR5543
Data adoptării:
Utilizat de:  ID:

Verificare Generală Preoperațională

 

Formular

 

Completat de:_____________________________        Data:____________________

Item

S/U

Acțiune corectivă/Comentariu

Zona de procesare

Tavanul, pereții și podelele nu sunt conforme ca igienă

  

Mesele de prelucrare a alimentelor sunt decontaminate, igienice

  

Toate echipamentele sunt funcționale, igienice

  

Lumini deasupra zonei de procesare sunt conforme

  

Toate chiuvetele (inclusiv spălarea mâinilor) accesibile și în stare de funcționare, dotate

  

Alte accesorii și accesorii în stare bună și în stare de funcționare

  

Camere frigorifice/Congelatoare/Camere de gheață

Camerele/echipamentele sunt funcționale și igienice

  

Temperaturile sunt conforme

  

Alimentele sunt conforme în spațiile de frig

  

Zone de depozitare

Produse chimice depozitate separat de alimente și material de ambalare

  

Toate alimentele și materialele de ambalare depozitate într-un mod care să prevină contaminarea

  

Personal

Facilitățile personalului păstrate curate și ordonate

  

Facilități de spălat pe mâini accesibile și în stare bună

  

Personalul a fost verificat : starea de sănătate, igienă și echipament sunt conform

  

Controlul animalelor indezirabile

Niciun semn de dăunător în zona de procesare, zona de depozitare sau facilitățile personalului

  
   

Comentarii/Acțiuni suplimentare: Satisfăcător (S) Nesatisfăcător (U) și completați coloana cu acțiuni corective/comentarii

 

Descărcare document

 

Descărcați și aplicați zilnic -  SOP Preoperațional

 

Descrierea procedurii

1. Scop

Asigurarea conformității igienice și funcționale a spațiilor, echipamentelor și personalului înainte de începerea activităților operaționale, pentru a garanta siguranța alimentară.

2. Responsabilități

3. Echipamente necesare

4. Procedura de aplicare

1. Pregătire pentru verificare:
2. Inspecția zonelor de procesare:
3. Verificarea camerelor frigorifice, congelatoarelor și camerelor de gheață:
4. Controlul zonelor de depozitare:
5. Verificarea personalului:
6. Controlul dăunătorilor:

5. Finalizarea procesului

6. Acțiuni corective

7. Arhivare și raportare

 

Aprobat: 
Semnătura: Wrte345RDvfrt450DSR5543
Data adoptării:

 

Ghid de completare și utilizare 

    1. Aplicare: Zilnic - înainte de începerea programului
    2. Cine:  Managerul SMSA 
    3. Pasul 1: listează fișa și inspectează întreaga unitate verificând elementele de producție înregistrate în fișă
    4. Pasul 2: verifică personalul și înregistrează în fișă
    5. Pasul 3: dispune planul de producție pentru ziua care începe
    6. Pasul 4: împreună cu responsabilul zonei de depozitare verifică FIFO întreaga marfă
    7. Pasul 5: împreună cu bucătarul șef/șeful producției verifică FIFO întreaga producție intermediară depozitată
    8. Pasul 6: împreună cu personalul zonei de ambalare verifică starea și modul de prezentare
    9. Pasul 7: verifică toate înregistrările de temperatură
    10. Pasul 8: autorizează/nu autorizează/dispune mpsuri de remediere pentru producție
    11. Pasul 9: Semnează și arhivează documentul în dosarul HACCP -  001 SMSA-SOP-00 Verificare Generală Preoperațională