Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Ghidul oferă autorităților competente orientări esențiale pentru planificarea și efectuarea auditurilor sistemelor de management al siguranței alimentare (SMSA), inclusiv bunele practici de igienă și procedurile HACCP.
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Toxiinfecțiile alimentare sunt boli transmise prin consumul de alimente sau băuturi contaminate cu germeni dăunători sau alte substanțe nocive. Acestea reprezintă o preocupare majoră pentru sănătatea publică și implică un risc semnificativ pentru consumatori, mai ales atunci când alimentele nu sunt manipulate, procesate sau depozitate corespunzător.
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Acest articol oferă o înțelegere detaliată a modului în care codificarea culorilor poate fi implementată pentru a îmbunătăți siguranța și eficiența în industria alimentară, subliniind importanța acestei metode pentru menținerea standardelor înalte de igienă.
Categorie: 95
Categorie: Categorie necunoscută
Amenajarea vestiarului în industria alimentară este adesea subestimată, dar are un impact major asupra igienei și siguranței produselor. Acest articol evidențiază aspectele esențiale ale unui vestiar corect proiectat, conform normelor HACCP, și cum poate contribui direct la calitatea proceselor de producție alimentară.
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Într-o lume în care siguranța alimentară este esențială, igiena și curățenia în producția de alimente sunt diferențele care separă succesul de potențialele riscuri de sănătate publică.
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Ca specialist implicat în optimizarea proceselor din diverse industrii, am avut de-a face cu numeroase provocări, însă rareori am întâlnit un subiect atât de frustrant și de confuz pentru antreprenori precum implementarea programului HACCP. Întâlnirea cu un prieten antreprenor și echipa lui mi-a oferit o perspectivă șocantă asupra modului în care aceste programe sunt percepute și aplicate în realitate. În teorie, HACCP este un instrument valoros pentru asigurarea siguranței alimentare, menit să protejeze consumatorii și să ajute afacerile să se conformeze standardelor. În practică, însă, documentația stufoasă, jargonul tehnic și abordarea greșită a implementării transformă acest instrument într-un coșmar birocratic.
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 9
Categorie: Categorie necunoscută
Una dintre provocările majore cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii din industria alimentară este formarea unei echipe HACCP competente, pluridisciplinare, care să poată implementa și monitoriza sistemul HACCP.
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Află care sunt diferențele și asemnănarea între cele două sisteme de igienă și siguranța alimentelor SMSA și HACCP.
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Exemplu de scrisoare ce notifică oficial unitatea despre un audit planificat al Sistemului de Management al Siguranței Alimentare (SMSA), conform reglementărilor europene privind siguranța alimentară, în special Regulamentele (CE) nr. 852/2004, 853/2004 și 178/2002.
Categorie: 93
Categorie: Categorie necunoscută
Sunt regulamentele europene flexibile? Pot fi interpretate așa cum afirmă unii consultanți sau chiar autorități sau este doar un "legendă urbană"?
Categorie: 130
Categorie: Categorie necunoscută
Formularul este utilizat de laboratoarele sanitare veterinare judetene ale DSVSA. Se poate utiliza pentru orice laborator care este acreditat
Categorie: 94
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 130
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 77/2024, emis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), aduce modificări și completări Normei sanitare veterinare care reglementează procedura de autorizare sanitar-veterinară a unităților care produc, procesează, depozitează, transportă și/sau distribuie produse de origine animală. Acesta intră în vigoare începând cu 9 noiembrie 2024, la șase luni de la publicarea sa în Monitorul Oficial.
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 101
Categorie: Categorie necunoscută
Evaluează diferențele între posibil și probabil care sunt mai mult decât concepte.
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Află ce ce este SMSA, cine este obligat să le aibă, să le aplice și care sunt principiile generale..
Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 98
Categorie: Categorie necunoscută
Categorie: 93
Categorie: Categorie necunoscută
Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primim este "dacă un restaurant, fast food sau o unitate care produce alimente si le livrează acasa trebuie să eticheteze produsele alimentare. răspunsul îl veți găsi în acest studiu de caz.
Categorie: 93
Categorie: Categorie necunoscută
Multe unități utilizează alimente gata preparate sau semipreparate congelate, o practică extrem de utilă și perfect validă. Totuși, este important să cunoașteți și să respectați anumite reglementări, explicate în detaliu în acest studiu.
Categorie: 130
Categorie: Categorie necunoscută
Daniel Agape
Asistență
Ne pare rău, sunt offline momentan. Voi fi disponibil pe Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri
19:28