Conform Regulamentului (CE) nr. 852/2004 anexa II cap I pct 3 "trebuie să existe un număr suficient de toalete cu jet de apă, racordate la un sistem de scurgere eficace. Toaletele nu trebuie să comunice direct cu încăperile în care se manipulează produsele alimentare".Noile prevederi legislative privind sancționarea contravențiior specifică faptul că nerespectarea acestor prevederi se poate sancționa cu amendă cuprinsă între 1000 si 12.000 de lei. Cum trebuie interpretate aceste reglementări?
Știați că aproximativ 80% din pericolele puse pe seama personalului într-o unitate de producție alimente pot fi evitate prin proiectarea unui vestiar corect care să respecte normele legale, să fie confortabil, util și practic?
Amenajarea vestiarului în industria alimentară este adesea subestimată, dar are un impact major asupra igienei și siguranței produselor. Acest articol evidențiază aspectele esențiale ale unui vestiar corect proiectat, conform normelor HACCP, și cum poate contribui direct la calitatea proceselor de producție alimentară.