Organizația:   Program SMSA  Ediția: 2024
 Revizia: 2024/04
 Verificat și aplicat de responsabil SMSA:  SMSA-FT-001

 

 Decizii /Documente de numire SMSA  Clauza 5.3.

QR Code:



Aprobat: 
Semnătura: Wrte345RDvfrt450DSR5543
Data adoptării:
ID:

 


Decizia de aplicare, funcționare şi control a Sistemului de Management al Siguranței Alimentelor

 

Document privind respectarea reglementărilor legale în domeniul siguranței alimentare

Având în vedere prevederile legale în vigoare, inclusiv următoarele reglementări:

    1. „Principiile generale de igienă agroalimentară”stabilite de Codul internațional CODEX (CAC/RCP 1-1969, rev. 4/2003);
    2. Regulamentul CE nr. 178/2002al Parlamentului European și al Consiliului Europei privind cerințele generale pentru siguranța alimentară;
    3. Regulamentul CE nr. 852/2004al Parlamentului European și al Consiliului Europei privind regulile generale pentru igiena produselor alimentare;
    4. Regulamentul CE nr. 853/2004al Parlamentului European și al Consiliului Europei privind normele specifice de igienă aplicabile alimentelor de origine animală;
    5. Regulamentul CE nr. 2073/2005, completat prin Regulamentul CE nr. 1441/2007, privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare;
    6. Regulamentul CE nr. 1069/2009al Parlamentului European și al Consiliului Europei, care stabilește normele sanitare pentru subprodusele de origine animală ce nu sunt destinate consumului uman;
    7. Regulamentul CE nr. 1169/2011al Parlamentului European și al Consiliului, referitor la informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare;

Ținând cont de obiectivele firmei:

1. Respectarea normelor legale și obligatorii pentru buna și corecta funcționare a unității.

2. Asigurarea condițiilor optime pentru producerea și comercializarea produselor alimentare în conformitate cu normele de igienă și siguranță alimentară.

3. Garantarea calității și siguranței alimentelor, producând alimente sănătoase, de calitate și conforme cu standardele de sănătate publică.

4. Respectarea cerințelor legale și de igienă aplicabile organizațiilor din lanțul alimentar, implicate în producerea și comercializarea produselor alimentare.

5. Promovarea comercializării în condiții de siguranță a produselor alimentare, protejând sănătatea consumatorilor.

În calitate de administrator al …………………………… emit următorul document cu aplicare imediată la nivelul întregii firme

DECIZIE

Nr. 1 din 

Subsemnatul, , în calitate de administrator al , având ca obiect de activitate , pentru asigurarea unei implementări corecte și eficiente a Sistemului de Management al Siguranței Alimentelor (SMSA), dispun următoarele:

Art. 1. Coordonatorul echipei SMSA

Se desemnează  în calitate de Coordonator al Echipei SMSA, care va răspunde de:

Aplicarea, monitorizarea și controlul Manualului SMSA.

Verificarea implementării Programelor de Pre-Operaționale (PRP) pe parcursul tuturor proceselor de producție.

Art. 2. Responsabil cu igiena și siguranța alimentelor

Împuternicesc pe  să verifice respectarea condițiilor de igienă și siguranță alimentelor pe întreg fluxul tehnologic de producție. Acesta va monitoriza respectarea procedurilor și va raporta periodic către Coordonatorul SMSA și administrator.

Art. 3. Obligații ale responsabililor

Prezenta decizie este obligatorie pentru toți angajații  și presupune:

Respectarea și aplicarea cerințelor din Manualul SMSA și prezentele PRP.

Conformarea cu reglementările interne privind siguranța alimentelor și igiena pe toate nivelurile de producție.

Monitorizarea aplicării SMSA în toată unitatea .

Auditul programului SMSA la nivelul unității.

Art. 4. Comunicarea deciziei

Această decizie se comunică persoanelor desemnate și tuturor angajaților prin semnătură de primire și asumare a obligațiilor ce decurg din aplicarea și funcționarea SMSA la nivelul .

Prezenta decizie intră în vigoare de la data emiterii și rămâne aplicabilă până la revocarea sau actualizarea sa ulterioară.

Administrator,

Semnătura: Wrte345RDvfrt450DSR5543

Data: 

 

Coordonatorul echipei SMSA: 

Responsabil cu igiena și siguranța alimentelor: 

 
 

Ghid de aplicare

  1. Descarcă documentul de aici: SMSA-FT-001 Decizii Documente de numire SMSA (28.5 KB)
  2. Completează spațiile goale
  3. Listează-l la imprimantă
  4. Semnează-l tu ca administrator și reprezentanții numiți
  5. Prezintă documentul angajaților firmei la prima întâlnire de lucru
  6. Arhivează-l în dosarul Managerului (vezi procedura noastră recomandată și lista de control a managerului)
 

Drept de utilizare: 

Copyright © 2024 Asociația Codex. Toate drepturile rezervate

Aceste informații sunt fără drept de difuzare, copiere sau înstrăinare. Vă rugăm să respectați munca și drepturile de autor, drepturile de publicare  ale autorilor materialelor existente pe website, să nu copiați integral sau parțial informații,  să nu distribuiți sau să comercializați aceste informații fără acceptul scris al Asociației Codex.

Datele dvs de acces ale acestui articol sunt:  |   |   | desktop  | | CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) Data accesării: 2025-01-15 11:32:47