Zona de Focusare

Pentru a nu pierde informații utile am creat o selecția de resurse centralizate după taguri. Pentru a găsi ușor și alte informații utilizați căutare smart sau tagurile

documentează-te inteligent
Introdu cuvinte și vom găsi pentru tine informațiile relevante.
Sugestie: folosește

Focus: Alimentație Publică

Aceasta este o selecție generală, realizată de noi, pentru a vă ajuta pentru început cu identificarea informației relevante pentru ceea ce aveți nevoie. Este posibil ca unele resurse, articole sau informații să fie cuprinse și înalte documentele pe website. Vă recomandăm să căutați utilizând și formularul de căutare smart. În toate articolele puteți utiliza sistemul de "taguri" pentru a găsi informații similare

  • 2008/ 34 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

  • 2008/1160 Ordin 368/1160/212

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 1160/2008 368/1160/212 pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea, prezentarea şi etichetarea băuturilor tradiţionale româneşti

     

  • 2009/ 34 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

  • 2022/ 131 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 131/2022 privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

  • Ce derogări sunt pentru un produs tradițional?

    Categorie: 53

    Categorie: Categorie necunoscută

    Când pot considera produsul alimentar pe care îl produc ca fiind un aliment cu caracteristici tradiționale și ce derogări pot fi acordate pentru un astfel de aliment?

  • Cum să asiguri transparența alimentară și încrederea consumatorilor în industria ospitalității: Ghid practic și studii de caz

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Industria alimentară este într-o continuă schimbare, cu consumatori din ce în ce mai informați și mai atenți la calitatea și originea produselor pe care le consumă. În acest context, transparența devine un pilon esențial pentru câștigarea încrederii clienților și conformarea cu legislația în vigoare. Dar cum pot unitățile de restaurație colective să îndeplinească aceste cerințe legale și să transforme provocările în oportunități de creștere?

  • Flexibilitatea este mai mare în cazul în care sunt utilizate metode tradiționale de producție?

    Categorie: 53

    Categorie: Categorie necunoscută

    Vreau să produc produse tradiționale specifice zonei în care am fabrica de produse din carne. Reguile sunt mai flexibile, adaptate sistemului de producție în cazul în care sunt utilizate metode tradiționale de producție?

  • produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

    Categorie: 1

    Categorie: Categorie necunoscută

    produsele alimentare care sunt recunoscute istoric ca produse tradiţionale sau sunt obţinute în conformitate cu referinţele tehnice la un procedeu tradiţional, codificate sau înregistrate, ori în conformitate cu metodele de producţie tradiţionale şi care se disting în mod clar de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii sau sunt protejate de legislaţia naţională

  • Rectificare REGULAMENT DELEGAT (UE) NR. 2019/33

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    Rectificare la Regulamentul delegat (UE) 2019/33 al Comisiei din 17 octombrie 2018 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, restricțiile de utilizare, modificările caietelor de sarcini ale produselor, anularea protecției și etichetarea și prezentarea

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/1991

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a bacelor de Lonicera caerulea L. ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/2016

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a semințelor decorticate de Digitaria exilis ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/2017

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a siropului de Sorghum bicolor (L.) Moench ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2019/34

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a normelor de aplicare atât a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, modificările caietelor de sarcini ale produselor, înregistrarea denumirilor protejate, anularea protecției și utilizarea simbolurilor, cât și a Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, în ceea ce privește un sistem de controale adecvat

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2020/1824

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2468 de stabilire a cerințelor administrative și științifice aplicabile alimentelor tradiționale provenite din țări terțe în conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului privind alimentele noi

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2020/917

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a infuziei din frunze de cafea din speciile Coffea arabica L. și/sau Coffea canephora Pierre ex A. Froehner ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2021/2191

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a plantelor proaspete de Wolffia arrhiza și/sau de Wolffia globosa ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2022/47

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a pulpei uscate de cireșe de Coffea arabica L. și/sau Coffea canephora Pierre ex A. Froehner și a infuziei sale ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/267

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a fructelor cu coajă lemnoasă uscate de Canarium ovatum Engl. ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/652

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a miezului prăjit și expandat provenit de la semințe de Euryale ferox Salisb. (makhana) ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/667

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a fructelor cu coajă lemnoasă uscate de Canarium indicum L. ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/931

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 în ceea ce privește condițiile de utilizare a infuziei din frunze de cafea din speciile Coffea arabica L. și/sau Coffea canephora Pierre ex A. Froehner ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2024/1143

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind indicațiile geografice pentru vin, băuturi spirtoase și produse agricole, precum și privind specialitățile tradiționale garantate și mențiunile facultative de calitate pentru produsele agricole, de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1308/2013, (UE) 2019/787 și (UE) 2019/1753 și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 1151/2012

  • REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/33

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, restricțiile de utilizare, modificările caietelor de sarcini ale produselor, anularea protecției și etichetarea și prezentarea

  • Restaurant

    Categorie: 1

    Categorie: Categorie necunoscută

    Restaurant, indiferent de specific – local de alimentaţie publică care include spaţii şi dotări corespunzătoare în care se desfăşoară activităţi specifice pentru recepţia produselor de origine animală provenite din unităţi autorizate şi/sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi a produselor de origine nonanimală, depozitarea, prepararea şi servirea în incinta localului a preparatelor şi semipreparatelor culinare sau livrarea la comandă a preparatelor şi semipreparatelor culinare, a produselor de patiserie/cofetărie şi a altor produse similare. Această categorie include şi restaurante cu autoservire, vagoane-restaurant, rulote, fast-fooduri, baruri, precum şi alte unităţi în care se prepară şi se servesc alimente.

  • Studiu de caz privind etichetarea alimentelor de către restaurante, cateringuri, fast-food sau alte unități de restaurație colectivă

    Categorie: 93

    Categorie: Categorie necunoscută

    Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primim este "dacă un restaurant, fast food sau o unitate care produce alimente si le livrează acasa trebuie să eticheteze produsele alimentare. răspunsul îl veți găsi în acest studiu de caz.

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.