Organizația: | Manualul SMSA | Ediția 2024 / rev 01 |
---|---|---|
Autor: | Cod: FSMS-MA-001 | Cerința: 01 |
Responsabil SMSA: | ID: | |
0.0 Introducere | 0.4 Relația cu alte standarde de sisteme de management |
0.4 Relația cu alte standarde de sisteme de management
Acest document a fost elaborat conform structurii cadru ISO (HLS)22000:2019, care reprezintă o structură standard recunoscuta internațional. Obiectivul HLS este acela de a îmbunătăți corelarea între standardele ISO de sisteme de management. Acest document dă posibilitatea organizației să utilizeze abordarea pe bază de proces împreună cu ciclul PDCA și gândirea pe bază de risc pentru a corela sau integra abordarea SMSA al său cu sau în cerințele altor sisteme de management și standarde conexe.
Alături de acest cadru, în realizare acestui program sunt folosite și alte recomandări referitoare la siguranța alimentelor, specificații și/sau cerințe specifice sectoarelor alimentare conform normelor europene și Codex Alimentarius.
Suplimentar, codex.ro a elaborat o familie de documente asociate. Acestea includ:
- documente privind: programe preliminare, reguli de buna practică de igienă și alte documente importante pentru sectoare specifice din cadrul lanțului alimentar;
- analize și recomandări pentru organizație în relațiile cu organisme de auditare și certificare;
- documente deîndrumareprivind modul de implementare a acestui document.
Informațiile sunt disponibile pe pagina web a www.codex.ro.
Copyright © 2024 Asociația Codex. Toate drepturile rezervate
Aceste informații sunt fără drept de difuzare, copiere sau înstrăinare. Vă rugăm să respectați munca și drepturile de autor, drepturile de publicare ale autorilor materialelor existente pe website, să nu copiați integral sau parțial informații, să nu distribuiți sau să comercializați aceste informații fără acceptul scris al Asociației Codex.