Organizația: Manualul SMSAEdiția 2024 / rev 01
Autor: Cod: FSMS-MA-001Cerința: 01
Responsabil SMSA:  ID:
0.0 Introducere0.3. Abordarea pe baza de proces 

0.3.3 Gândirea pe bază de risc


 

0.3. Abordarea pe baza de proces

 

0.3.3 Gândirea pe bază de risc

 

0.3.3.1 Generalități

În acest document, gândirea pe bază de risc este tratată pe două niveluri, organizațional (a se vedea 0.3.3.2) și operațional (a se vedea 0.3.3.3), ceea ce este în concordantă cu abordarea pe bază de proces descrisă la 0.3.2.

 

0.3.3.2 Managementul riscului organizațional

În realizarea programului am analizat „riscul ca fiind efectul incertitudinii” și orice astfel de incertitudine poate avea efecte pozitive sau negative. Informații detaliate despre analiza riscului și modul lui de adoptare în acest program este documentat pe pe www.codex.ro.

 

0.3.3.3 Analiza pericolelor - Procese operaționale

Analiza pe bază de risc operaționalizează principiile HACCP la nivel în organizație și sunt implicite în acest document.

Etapele din cadrul HACCP sunt măsuri necesare pentru prevenirea pericolelor sau pentru reducerea pericolelor la niveluri acceptabile, în scopul de a se asigura că alimentele sunt sigure în momentul consumului (articolul 8).

Deciziile luate în cadrul aplicării HACCP au doar bază științifică, sunt imparțiale și documentate. Documentația include toate ipotezele cheie din cadrul procesului de luare a deciziilor și se poate consulta pe www.codex.ro.

 

 

 

 


Drept de utilizare: 

Copyright © 2024 Asociația Codex. Toate drepturile rezervate

Aceste informații sunt fără drept de difuzare, copiere sau înstrăinare. Vă rugăm să respectați munca și drepturile de autor, drepturile de publicare  ale autorilor materialelor existente pe website, să nu copiați integral sau parțial informații,  să nu distribuiți sau să comercializați aceste informații fără acceptul scris al Asociației Codex.

Datele dvs de acces ale acestui articol sunt:  |   |   | desktop  | | CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) Data accesării: 2025-01-22 02:56:53