pericol chimic

  • Aflatoxine

    Categorie: 156

    Categorie: Categorie necunoscută

    Aflatoxinele sunt micotoxine produse de mucegaiul Aspergillus. Există șase tipuri diferite de aflatoxine, enumerate în ordinea descrescătoare a toxicității: B1M1G1B2M2 și G2. Acestea pot fi cancerigene și sunt asociate cu afecțiuni hepatice.

  • Contaminarea chimică a alimentelor - vol 2

    Categorie: 101

    Categorie: Categorie necunoscută

    Scopul acestei revizuiri este de a oferi o imagine de ansamblu a tipurilor de pericole chimice care pot apărea în alimentele în completarea studiului : Contaminarea chimică a alimentelor - vol 1, pentru a indica modul în care apar și modul în care sunt măsurate și controlate. Exemplele date sunt reprezentative pentru numeroasele tipuri de probleme cu care industria alimentară trebuie să se confrunte zilnic. 

  • Descoperiți totul despre contaminarea chimică a alimentelor

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Într-o lume în care siguranța alimentară este esențială, înțelegerea contaminării chimice a alimentelor devine o prioritate pentru consumatori și afaceri din industria alimentară. Acest articol detaliat vă oferă o imagine completă asupra pericolelor chimice, surselor lor și metodelor eficiente de prevenire, fiind o resursă esențială pentru cei care doresc să asigure calitatea și siguranța produselor alimentare.

  • Esterii 3-MCPD și esterii glicidilici

    Categorie: 156

    Categorie: Categorie necunoscută

    Esterii 3-MCPD și esterii glicidilici sunt substanțe care se pot forma în timpul prelucrării uleiurilor, atunci când acestea sunt decolorate și dezodorizate înainte de a fi vândute sau utilizate ca ingredient în alte alimente, cum ar fi uleiurile de gătit, margarinele și formulele pentru sugari.

  • Patulina

    Categorie: 156

    Categorie: Categorie necunoscută

    Toxina este produsă în alimentele mucegăite, iar eliminarea merelor vizibil mucegăite, ca parte a unui program pre-requisite, va reduce semnificativ acest pericol

Your message here
Your message here