Ghidul oferă autorităților competente orientări esențiale pentru planificarea și efectuarea auditurilor sistemelor de management al siguranței alimentare (SMSA), inclusiv bunele practici de igienă și procedurile HACCP.
BPI reprezintă o serie de măsuri și condiții preventive aplicate în orice etapă a lanțului de aprovizionare pentru a furniza alimente sigure și adecvate. Ele trebuie înțelese în sens larg, de exemplu, incluzând BPF, BPA etc.
Măsuri și condiții fundamentale aplicate în orice etapă a lanțului de aprovizionare pentru a furniza alimente sigure și adecvate.
BPI cuprind, în plus:
bunele practici de fabricație (BPF, punând accentul pe metodologiile corecte de lucru, de exemplu dozarea corectă a ingredientelor, temperatura adecvată de prelucrare, verificarea faptului că ambalajele sunt curate și nedeteriorate),
bunele practici agricole (BPA, de exemplu, utilizarea apei de o calitate corespunzătoare pentru irigații, sistemul „totul în exterior, totul în interior” în sectorul creșterii animalelor),
privind punerea în aplicare a sistemelor de management al siguranței alimentare cuprinzând bunele practici de igienă și procedurile bazate pe principiile HACCP, inclusiv facilitatea/flexibilitatea punerii în aplicare în anumite întreprinderi cu profil alimentar
Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.
Trimite un mesaj autorului
Autentificare
Ponturi & Idei:
Cu un Abonament Gratuit primești un Supliment de 15 zile la majoritatea facilităților și resurselor pentru a le testa. În meniul >> contul meu >> articole accesibile gratuit ai lista cu articolele speciale, în completarea suplimentului, activate pentru tine în această săptămână !