riscuri

  • Caracterizare a riscurilor

    Categorie: 67

    Categorie: Categorie necunoscută

    Denumire dată etapei finale a evaluării riscurilor, în care probabilitatea ca o anumită substanță să provoace daune este calculată în funcție de natura pericolului și de măsura în care oamenii, animalele, plantele și/sau mediul sunt expuse la substanță.

  • Evaluare a riscurilor cumulative

    Categorie: 69

    Categorie: Categorie necunoscută

    Denumire dată metodei de evaluare a riscurilor pentru sănătate sau mediu prezentate de mai multe substanțe chimice.

  • Gestionare a riscurilor

    Categorie: 71

    Categorie: Categorie necunoscută

    Denumire dată procesului de gestionare a riscurilor identificate în urma evaluării riscurilor, incluzând planificarea, realizarea și evaluarea acțiunilor necesare pentru a proteja consumatorii, animalele și mediul.

  • Risc crescut de contaminare cu bacteriile Vibrio în fructele de mare

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Cercetătorii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au realizat o evaluare detaliată a riscurilor pe care bacteriile din genul Vibrio spp. le pot reprezenta pentru sănătatea publică atunci când sunt asociate cu consumul de fructe de mare. Această evaluare a fost parte a unei investigații mai ample privind efectele schimbărilor climatice asupra siguranței alimentare, inclusiv asupra răspândirii bacteriilor din genul Vibrio în ecosistemele acvatice.

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.