Zona de Focusare

Pentru a nu pierde informații utile am creat o selecția de resurse centralizate după taguri. Pentru a găsi ușor și alte informații utilizați căutare smart sau tagurile

documentează-te inteligent
Introdu cuvinte și vom găsi pentru tine informațiile relevante.
Sugestie: folosește

Focus: Panificație

Aceasta este o selecție generală, realizată de noi, pentru a vă ajuta pentru început cu identificarea informației relevante pentru ceea ce aveți nevoie. Este posibil ca unele resurse, articole sau informații să fie cuprinse și înalte documentele pe website. Vă recomandăm să căutați utilizând și formularul de căutare smart. În toate articolele puteți utiliza sistemul de "taguri" pentru a găsi informații similare

  • 2001/ 559 Hotarare

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Hotararea 559/2001 privind unele masuri de comercializare a produselor alimentare si nealimentare in statiunile turistice

     

  • 2002/ 106 Hotarare

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Hotararea 106/2002 privind etichetarea alimentelor

     

  • 2002/ 250 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 250/2002 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinate comercializarii pentru consum uman

     

  • 2006/ 173 Hotarare

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Hotararea 173/2006 privind trasabilitatea şi etichetarea organismelor modificate genetic şi trasabilitatea alimentelor şi hranei pentru animale, obţinute din organisme modificate genetic

     

  • 2006/ 256 Hotarare

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Hotararea 256/2006 privind hrana pentru animale şi alimentele modificate genetic

     

  • 2008/ 34 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

  • 2008/1160 Ordin 368/1160/212

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 1160/2008 368/1160/212 pentru aprobarea Normelor privind definirea, descrierea, prezentarea şi etichetarea băuturilor tradiţionale româneşti

     

  • 2009/ 34 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

  • 2011/ 723 Hotarare

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Hotararea 723/2011 privind stabilirea cadrului legal necesar pentru aplicarea Regulamentului (CE) nr. 1.924/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 decembrie 2006 privind menţiunile nutriţionale şi de sănătate înscrise pe produsele alimentare

     

  • 2012/ 45 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 45/2012 privind controlul pe piaţă al menţiunilor nutriţionale şi de sănătate înscrise pe produsele alimentare

     

  • 2022/ 131 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 131/2022 privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

  • Acrilamida

    Categorie: 156

    Categorie: Categorie necunoscută

    Acrilamida este o substanță chimică ce se formează natural în alimentele bogate în amidon în timpul gătitului la temperaturi ridicate (prăjire, coacere, rumenire și, de asemenea, procesare industrială la peste 120°C și umiditate scăzută). Aceasta se formează în principal din zaharuri și aminoacizi (în special unul numit asparagină) care sunt prezenți în mod natural în multe alimente. Procesul chimic care determină această formare este cunoscut sub numele de Reacția Maillard; acesta este, de asemenea, responsabil de “rumenirea” alimentelor și de influențarea gustului acestora.

  • Aplicarea Regulamentului 2017/2158 - privind reducerea nivelurilor acrilamidei în produsele alimentare

    Categorie: 93

    Categorie: Categorie necunoscută

    Acrilamida, o substanță chimică cu potențial genotoxic și carcinogen, reprezintă o preocupare majoră pentru sănătatea publică datorită formării sale naturale în alimentele bogate în amidon, gătite la temperaturi înalte. Pentru a aborda această problemă, Regulamentul (UE) 2017/2158 al Comisiei Europene, adoptat la 20 noiembrie 2017, stabilește un cadru clar pentru reducerea prezenței acrilamidei în lanțul alimentar. Regulamentul introduce măsuri de atenuare obligatorii pentru operatorii din sectorul alimentar și niveluri de referință menite să asigure monitorizarea și controlul efectiv al riscurilor asociate. Aceste orientări urmăresc să sprijine implementarea corectă și eficientă a regulamentului, oferind îndrumări detaliate privind măsurile preventive, metodele de procesare, selecția ingredientelor și practicile de gătire care pot contribui la reducerea formării acrilamidei. Scopul principal este protejarea sănătății consumatorilor și reducerea expunerii la această substanță, menținând în același timp calitatea și siguranța alimentelor. Documentul evidențiază responsabilitățile operatorilor din sectorul alimentar și importanța implicării acestora în gestionarea riscurilor asociate acrilamidei, contribuind astfel la îmbunătățirea siguranței alimentare pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

  • Ce derogări sunt pentru un produs tradițional?

    Categorie: 53

    Categorie: Categorie necunoscută

    Când pot considera produsul alimentar pe care îl produc ca fiind un aliment cu caracteristici tradiționale și ce derogări pot fi acordate pentru un astfel de aliment?

  • Cum respectăm nivelurile de acrilamidă în alimente conform legislației

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Acrilamida, o substanță chimică cu potențial genotoxic și carcinogen, reprezintă o preocupare semnificativă pentru sănătatea publică, fiind formată în mod natural în timpul gătitului alimentelor bogate în amidon la temperaturi înalte. Pentru a aborda această problemă, Regulamentul (UE) 2017/2158 al Comisiei Europene stabilește măsuri de atenuare și niveluri de referință pentru a reduce prezența acrilamidei în lanțul alimentar.

  • Cum să asiguri transparența alimentară și încrederea consumatorilor în industria ospitalității: Ghid practic și studii de caz

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Industria alimentară este într-o continuă schimbare, cu consumatori din ce în ce mai informați și mai atenți la calitatea și originea produselor pe care le consumă. În acest context, transparența devine un pilon esențial pentru câștigarea încrederii clienților și conformarea cu legislația în vigoare. Dar cum pot unitățile de restaurație colective să îndeplinească aceste cerințe legale și să transforme provocările în oportunități de creștere?

  • Descriere standard a probelor de alimente și furaje

    Categorie: 2

    Categorie: Categorie necunoscută

    Denumire dată specificațiilor care vizează armonizarea prelevării de probe din statele membre în vederea analizării substanțelor nocive sau benefice din alimente, furaje și apă.

  • Flexibilitatea este mai mare în cazul în care sunt utilizate metode tradiționale de producție?

    Categorie: 53

    Categorie: Categorie necunoscută

    Vreau să produc produse tradiționale specifice zonei în care am fabrica de produse din carne. Reguile sunt mai flexibile, adaptate sistemului de producție în cazul în care sunt utilizate metode tradiționale de producție?

  • Poster: Acrilamida - Codul de culori

    Categorie: 130

    Categorie: Categorie necunoscută

  • produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale

    Categorie: 1

    Categorie: Categorie necunoscută

    produsele alimentare care sunt recunoscute istoric ca produse tradiţionale sau sunt obţinute în conformitate cu referinţele tehnice la un procedeu tradiţional, codificate sau înregistrate, ori în conformitate cu metodele de producţie tradiţionale şi care se disting în mod clar de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii sau sunt protejate de legislaţia naţională

  • RECOMANDAREA (UE) NR. 2019/1888

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind monitorizarea prezenței acrilamidei în anumite produse alimentare

  • Rectificare REGULAMENT DELEGAT (UE) NR. 2019/33

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    Rectificare la Regulamentul delegat (UE) 2019/33 al Comisiei din 17 octombrie 2018 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, restricțiile de utilizare, modificările caietelor de sarcini ale produselor, anularea protecției și etichetarea și prezentarea

  • Reglementarea enzimelor alimentare

    Categorie: 93

    Categorie: Categorie necunoscută

    Enzimele reprezintă catalizatori biologici esențiali, implicate în aproape toate procesele metabolice ale organismelor vii, facilitând reacții biochimice complexe la viteze impresionante. Aceste proteine specializate au revoluționat procesele industriale din diferite domenii, inclusiv în industria alimentară, unde sunt utilizate pentru optimizarea producției și îmbunătățirea calității produselor. Cu progrese majore în biotehnologie și fermentare microbiană, producția enzimelor la scară largă a devenit mai eficientă și accesibilă. Cu toate acestea, utilizarea extinsă a enzimelor în procesele alimentare necesită o evaluare riguroasă a siguranței lor pentru a asigura protecția sănătății umane și a mediului.

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/1991

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a bacelor de Lonicera caerulea L. ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/2016

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a semințelor decorticate de Digitaria exilis ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/2017

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a siropului de Sorghum bicolor (L.) Moench ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2019/34

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a normelor de aplicare atât a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, modificările caietelor de sarcini ale produselor, înregistrarea denumirilor protejate, anularea protecției și utilizarea simbolurilor, cât și a Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, în ceea ce privește un sistem de controale adecvat

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2020/1823

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului (UE) nr. 234/2011 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1331/2008 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unei proceduri comune de autorizare pentru aditivii alimentari, enzimele alimentare și aromele alimentare

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2020/1824

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2468 de stabilire a cerințelor administrative și științifice aplicabile alimentelor tradiționale provenite din țări terțe în conformitate cu Regulamentul (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului privind alimentele noi

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2020/917

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a infuziei din frunze de cafea din speciile Coffea arabica L. și/sau Coffea canephora Pierre ex A. Froehner ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2021/2191

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a plantelor proaspete de Wolffia arrhiza și/sau de Wolffia globosa ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2022/47

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a pulpei uscate de cireșe de Coffea arabica L. și/sau Coffea canephora Pierre ex A. Froehner și a infuziei sale ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, precum și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/267

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a fructelor cu coajă lemnoasă uscate de Canarium ovatum Engl. ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/652

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a miezului prăjit și expandat provenit de la semințe de Euryale ferox Salisb. (makhana) ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță, în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului, și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/667

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a introducerii pe piață a fructelor cu coajă lemnoasă uscate de Canarium indicum L. ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/931

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 în ceea ce privește condițiile de utilizare a infuziei din frunze de cafea din speciile Coffea arabica L. și/sau Coffea canephora Pierre ex A. Froehner ca aliment tradițional provenit dintr-o țară terță

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/937

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de rectificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 în ceea ce privește includerea „fosfatului de diamidon fosfatat produs din amidon de grâu” pe lista cu alimente noi a Uniunii

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 562/2012

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului (UE) nr. 234/2011 al Comisiei în ceea ce privește datele specifice necesare pentru evaluarea riscurilor prezentate de enzimele alimentare

  • REGULAMENTUL (CE) NR. 1331/2008 - vers. consolidată

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de instituire a unei proceduri comune de autorizare pentru aditivii alimentari, enzimele alimentare și aromele alimentare

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1331/2008

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de instituire a unei proceduri comune de autorizare pentru aditivii alimentari, enzimele alimentare și aromele alimentare

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2017/2158

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a măsurilor de diminuare și a nivelurilor de referință pentru reducerea prezenței acrilamidei în produsele alimentare

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2024/1143

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind indicațiile geografice pentru vin, băuturi spirtoase și produse agricole, precum și privind specialitățile tradiționale garantate și mențiunile facultative de calitate pentru produsele agricole, de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1308/2013, (UE) 2019/787 și (UE) 2019/1753 și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 1151/2012

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 234/2011

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1331/2008 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unei proceduri comune de autorizare pentru aditivii alimentari, enzimele alimentare și aromele alimentare

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 234/2011 - vers. consolidată

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1331/2008 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unei proceduri comune de autorizare pentru aditivii alimentari, enzimele alimentare și aromele alimentare

  • REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/33

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, restricțiile de utilizare, modificările caietelor de sarcini ale produselor, anularea protecției și etichetarea și prezentarea

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.