de autorizare a extinderii utilizării izolatului de proteine bazice din zer din lapte de bovine ca aliment nou în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei
(Text cu relevanță pentru SEE)
(JO L 258 9.10.2019, p. 13)
Astfel cum a fost modificat prin:
Jurnalul Oficial | ||||
NR. | Pagina | Data | ||
►M1 | REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/65 AL COMISIEI din 6 ianuarie 2023 | L 6 | 1 | 9.1.2023 |
▼B
REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/1686 AL COMISIEI
din 8 octombrie 2019
de autorizare a extinderii utilizării izolatului de proteine bazice din zer din lapte de bovine ca aliment nou în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei
(Text cu relevanță pentru SEE)
Articolul 1
(1)
Rubrica din lista cu alimente noi autorizate a Uniunii, instituită în temeiul Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470, referitoare la substanța izolat de proteine bazice din zer din lapte de bovine se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.
(2)
Rubrica din lista Uniunii menționată la alineatul (1) include condițiile de utilizare și cerințele de etichetare stabilite în anexa la prezentul regulament.
(3)
Autorizația prevăzută la prezentul articol se aplică fără a se aduce atingere dispozițiilor Regulamentului (UE) nr. 609/2013 și ale Directivei 2002/46/CE.
Articolul 2
Anexa la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/2470 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.
Articolul 3
Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.
ANEXĂ
Anexa la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/2470 se modifică după cum urmează:
1.
În tabelul 1 (Alimente noi autorizate), rubrica referitoare la „Izolat de proteine bazice din zer din lapte de bovină” se înlocuiește cu următorul text:
„Aliment nou autorizat | Condițiile în care poate fi utilizat alimentul nou | Cerințe specifice suplimentare privind etichetarea | Alte cerințe | Protecția datelor | |
▼M1 | |||||
Izolat de proteine bazice din zer din lapte de bovine | Categorie specifică de alimente | Niveluri maxime | Denumirea alimentului nou pe eticheta produselor alimentare care îl conțin este «Izolat de proteine din zer din lapte». Suplimentele alimentare care conțin izolat de proteine bazice din zer din lapte de bovine trebuie să poarte următoarea mențiune: «Acest supliment alimentar nu trebuie să fie consumat de către sugari/copii/adolescenți cu vârsta mai mică de un/trei/optsprezece (*) an(i)» (*) În funcție de grupa de vârstă căreia îi este destinat suplimentul alimentar. | Autorizat la 20 noiembrie 2018. Această includere se bazează pe dovezi științifice și date științifice care fac obiectul unui drept de proprietate, protejate în conformitate cu articolul 26 din Regulamentul (UE) 2015/2283. Solicitant: Armor Protéines S.A.S., 19 bis, rue de la Libération 35460 Saint-Brice-en-Coglès, Franța. Pe perioada protecției datelor, alimentul nou «izolat de proteine bazice din zer din lapte de bovine» este autorizat pentru introducerea pe piața Uniunii numai de către Armor Protéines S.A.S., cu excepția cazului în care un solicitant ulterior obține autorizația pentru alimentul nou fără a face trimitere la dovezile științifice sau datele științifice care fac obiectul unui drept de proprietate, protejate în conformitate cu articolul 26 din Regulamentul (UE) 2015/2283 sau cu acordul Armor Protéines S.A.S. Data de încheiere a protecției datelor: 20 noiembrie 2023.” | |
Formule de început, astfel cum sunt definite în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | 30 mg/100 g (pudră) | ||||
3,9 mg/100 ml (reconstituit) | |||||
Formule de continuare, astfel cum sunt definite în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | 30 mg/100 g (pudră) | ||||
4,2 mg/100 ml (reconstituit) | |||||
Înlocuitori ai unei diete totale pentru controlul greutății, astfel cum sunt definiți în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | 300 mg/zi | ||||
Alimente destinate unor scopuri medicale speciale, astfel cum sunt definite în Regulamentul (UE) nr. 609/2013 | 30 mg/100 g (formule de început pudră în primele luni de viață până la introducerea alimentării complementare adecvate) | ||||
3,9 mg/100 ml (formule de început reconstituite în primele luni de viață până la introducerea alimentării complementare adecvate) | |||||
30 mg/100 g (formule de început pudră după introducerea unei alimentații complementare adecvate) | |||||
4,2 mg/100 ml (formule de început reconstituite după introducerea unei alimentații complementare adecvate) | |||||
58 mg/zi pentru copii de vârstă mică | |||||
380 mg/zi pentru copii și adolescenți cu vârste între 3 și 18 ani | |||||
610 mg/zi pentru adulți | |||||
Suplimente alimentare, astfel cum sunt definite în Directiva 2002/46/CE | 25 mg/zi pentru sugari | ||||
58 mg/zi pentru copii de vârstă mică | |||||
250 mg/zi pentru copii și adolescenți cu vârste între 3 și 18 ani | |||||
610 mg/zi pentru adulți | |||||
▼B |
2.
În tabelul 2 (Specificații), rubrica referitoare la „Izolat de proteine bazice din zer din lapte de bovină” se înlocuiește cu următorul text:
„Alimente nou autorizate | Specificație |
Izolat de proteine bazice din zer din lapte de bovine | Descriere Izolatul de proteine bazice din zer din lapte de bovine este o pulbere de culoare galben-cenușiu, obținută din lapte de bovine degresat printr-o serie de etape de izolare și purificare. Caracteristici/Compoziție Total proteine (g/greutatea produsului): ≥ 90 % Lactoferină (g/greutatea produsului): 25-75 % Lactoperoxidază (g/greutatea produsului): 10-40 % Alte proteine (g/greutatea produsului): ≤ 30 % TGF-β2: 12-18 mg/100 g Umiditate: ≤ 6,0 % pH (soluție 5 % g/v): 5,5 – 7,6 Lactoză: ≤ 3,0 % Lipide: ≤ 4,5 % Cenușă: ≤ 3,5 % Fier: ≤ 25 mg/100 g Metale grele Plumb: < 0,1 mg/kg Cadmiu: < 0,2 mg/kg Mercur: < 0,6 mg/kg Arsen: < 0,1 mg/kg Criterii microbiologice: Număr de bacterii mezofile aerobe: ≤ 10 000 UFC/g Enterobacterii: ≤ 10 UFC/g Escherichia coli: Negativ/g Stafilococi coagulazo-pozitivi: Negativ/g Salmonella: Negativ/25 g Listeria: Negativ/25 g Cronobacter spp.: Negativ/25 g Mucegaiuri: ≤ 50 UFC/g Drojdii: ≤ 50 UFC/g |
UFC: unități formatoare de colonii” |
Descărcă textul
Poți descărca textul prezent, sau întreg textul dacă acesta are dimensiuni mai mari, folosind butonul de mai jos.