Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 131/2022 privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale de la cerinţele menţionate în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, precum şi de stabilire a procedurii de acordare a derogărilor şi de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor în care se realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici tradiţionale
Categorie: 53
Categorie: Categorie necunoscută
Sunt proprietarul unei ferme de porci și bovine. În plus, aș dori să sacrific animale pentru măcelăria mea din cadrul fermei, să produc carne și unele produse tradiționale din carne și să le vând în mod direct consumatorilor în magazinul meu. Capacitatea fermei mele este foarte mică și toate produsele mele vor fi trimise doar la magazinul meu. Cred că spațiile mele de lucru trebuie să respecte doar cerințele aplicabile măcelăriilor. Am dreptate?
Categorie: 53
Categorie: Categorie necunoscută
Când pot considera produsul alimentar pe care îl produc ca fiind un aliment cu caracteristici tradiționale și ce derogări pot fi acordate pentru un astfel de aliment?
Categorie: 53
Categorie: Categorie necunoscută
Vreau să produc produse tradiționale specifice zonei în care am fabrica de produse din carne. Reguile sunt mai flexibile, adaptate sistemului de producție în cazul în care sunt utilizate metode tradiționale de producție?
Categorie: 53
Categorie: Categorie necunoscută
Familia mea are o tradiție îndelungată în producția de brânză. Materia primă este laptele de oaie, iar brânza este produsă în ferme de la munte. Din cauza modului tradițional de producție (în stâne aflate sus în munți), este dificil – aproape imposibil – ca aceste spații de lucru să respecte normele UE. De asemenea, este dificil să se asigure respectarea deplină a normelor privind transportul acestor produse de la munte la magazinele locale. UE interzice producția acestor produse?
Categorie: 1
Categorie: Categorie necunoscută
produsele alimentare care sunt recunoscute istoric ca produse tradiţionale sau sunt obţinute în conformitate cu referinţele tehnice la un procedeu tradiţional, codificate sau înregistrate, ori în conformitate cu metodele de producţie tradiţionale şi care se disting în mod clar de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii sau sunt protejate de legislaţia naţională
Daniel Agape
Asistență
Ne pare rău, sunt offline momentan. Voi fi disponibil pe Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri
19:28