Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 1/2024 151/1/44/507/2292/158 privind modificarea anexei la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, al ministrului administraţiei şi internelor, al ministrului mediului şi gospodăririi apelor, al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 30/366/337/1.511/577/2004 pentru aprobarea Listei posturilor de inspecţie la frontieră, a punctelor de control, a punctelor de intrare şi a punctelor de ieşire în care sunt organizate controale sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi programul de lucru al acestora
Categorie: 67
Categorie: Categorie necunoscută
"certificat oficial" - un document scris sau electronic semnat de inspectorul autorizat şi care asigură conformitatea cu una sau mai multe dintre cerinţele prevăzute în normele menţionate la art. 1 alin. (2) lit. (i) din Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1.069/2009, (CE) nr. 1.107/2009, (UE) nr. 1.151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429şi (UE) 2016/2.031 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 şi (CE) nr. 1.099/2009 ale Consiliului şi a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE şi 2008/120/CE ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 şi (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, precum şi a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE şi 97/78/CE ale Consiliului şi a Deciziei 92/438/CEEa Consiliului, denumit în continuare R (UE) 2017/625, şi al cărui model este prevăzut în anexa Partea I la R (UE) 2021/2.306;
Categorie: 67
Categorie: Categorie necunoscută
" Certificat de inspecţie (CI)" - un document scris sau electronic semnat de inspectorul autorizat şi care asigură conformitatea cu una sau mai multe dintre cerinţele prevăzute în normele menţionate la art. 1 alin. (2) lit. (i) din Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1.069/2009, (CE) nr. 1.107/2009, (UE) nr. 1.151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429şi (UE) 2016/2.031 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 şi (CE) nr. 1.099/2009 ale Consiliului şi a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE şi 2008/120/CE ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 şi (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, precum şi a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE şi 97/78/CE ale Consiliului şi a Deciziei 92/438/CEEa Consiliului, denumit în continuare R (UE) 2017/625, şi al cărui model este prevăzut în anexa Partea I la R (UE) 2021/2.306;
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
În luna octombrie 2024, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a desfășurat o serie de controale riguroase în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Aceste acțiuni au vizat asigurarea conformității cu standardele de siguranță alimentară și protejarea sănătății consumatorilor.
Categorie: 8
Categorie: Categorie necunoscută
Managerii întreprinderilor de producție alimentară au o responsabilitate majoră în asigurarea conformității cu reglementările legale și standardele de siguranță alimentară. Relația cu autoritățile și inspectorii de igienă trebuie să fie caracterizată de transparență, cooperare și profesionalism. Iată câteva principii esențiale de conduită pentru manageri:
Categorie: 69
Categorie: Categorie necunoscută
documentul care însoţeşte fiecare dintre loturile rezultate în urma divizării unui transport, precum şi ca urmare a plasării sub un regim vamal de încheiere a unuia dintre regimurile vamale de antrepozitare sau perfecţionare activă sub care loturile de mărfuri au fost plasate iniţial, al cărui model este prevăzut în anexa la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/2.307 al Comisiei din 21 octombrie 2021 de stabilire a normelor privind documentele şi notificările necesare pentru produsele ecologice şi produsele în conversie destinate importului în Uniune, denumit în continuare R (UE) 2021/2.307, care este vizat de către autoritatea definită la lit. dd);
Categorie: 73
Categorie: Categorie necunoscută
personalul de specialitate angajat, în condiţiile legii, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, respectiv al direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene sau a municipiului Bucureşti, cu atribuţii de control oficial conform fişei postului;
Categorie: 78
Categorie: Categorie necunoscută
Document oficial care se completeaza de catre inspectorul ANSVSA/DSVSA in urma unei actiuni de inspectie, in care se mentioneaza aspectele legate de activitatea celor inspectati, persoane juridice/persoane fizice, supuse legislatiei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor
Categorie: 78
Categorie: Categorie necunoscută
notificare prevăzută la art. 3 din R (UE) 2021/2.307, respectiv notificarea prealabilă către autorităţile competente cu privire la sosirea transportului la postul de control la frontieră sau la punctul de punere în liberă circulaţie, prin completarea şi transmiterea în Sistemul de control al comerţului şi de expertiză (TRACES.NT) menţionat la art. 2 pct. 36 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1.715 al Comisiei din 30 septembrie 2019 de stabilire a normelor privind funcţionarea sistemului de gestionare a informaţiilor pentru controalele oficiale şi a componentelor sistemice ale acestuia, a părţii relevante din certificatul de inspecţie în conformitate cu modelul şi cu notele prevăzute în anexa la R (UE) 2021/2.306.
Categorie: 81
Categorie: Categorie necunoscută
Expunere scrisa adresata de o persona sau un grup de persoane unei institutii, unei organizatii sau unei autoritati, in care se formuleaza o cerere, o revendicare, un punct de vedere
Categorie: 81
Categorie: Categorie necunoscută
O cale de atac apta de a fi utilizata impotriva constatarii si sanctionarii contraventionale.
Categorie: 81
Categorie: Categorie necunoscută
Stabilirea echipei, studierea cerintelor, documentarea tehnica precum si stabilirea logisticii necesare indeplinirii obiectivului urmarit.
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Principii pentru inspecția și certificarea importului/exportului de alimente conform CAC/GL 20-1995. Ghid esențial pentru asigurarea siguranței alimentare și facilitarea comerțului internațional.
Categorie: 81
Categorie: Categorie necunoscută
Document oficial autentic si cu forta probanta prin care se declanseaza si la care se raporteaza activitatea de tragere la raspundere a celui care a savarsit contraventia.
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Controalele sunt stresante. Toate controalele. Ca oameni, nu ne place să fim supuși unei evaluări. De multe ori rezultatul controlului contează mai puțin, deoarece, în timpul desfășurării acestuia, stresul atinge adesea niveluri foarte ridicate.
Categorie: 83
Categorie: Categorie necunoscută
Masura de constrangere aplicata unei persoane juridice sau fizice vinovate de incalcarea dispozitiilor legale specifice
Categorie: 83
Categorie: Categorie necunoscută
Înștiinarea unei autorități despre un caz care trebuie luat in cercetare
Categorie: 84
Categorie: Categorie necunoscută
Subiect specific activitatii sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor prevazut in Planul National Cadru de Control sau propus de conducerea institutiei, care sta la baza activitatii de inspectie.
Categorie: 84
Categorie: Categorie necunoscută
Perioada recomandata de catre inspector pentru eliminarea neconformitatilor/deficientelor constatate cu ocazia inspectiei/controlului
Categorie: 84
Categorie: Categorie necunoscută
Intervalul de timp stabilit printr-un act normativ in care trebuie solutionata respectiva cerere.
Daniel Agape
Asistență
Ne pare rău, sunt offline în acest moment. Voi fi online din nou în următoarele 6 ore 45 minute
19:28