fructe de mare

  • Fructe de mare

    Categorie: 2

    Categorie: Categorie necunoscută

    Acesta cuprinde o varietate de produse alimentare, inclusiv unii pești, crustacee, moluște (cu clasele cefalopode, moluște bivalve și gasteropode), tunicate și echinoderme (de exemplu arici de mare și holoturide). Grupurile de fructe de mare caracterizate de un exoschelet sunt adesea denumite crustacee.
  • Risc crescut de contaminare cu bacteriile Vibrio în fructele de mare

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Cercetătorii de la Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au realizat o evaluare detaliată a riscurilor pe care bacteriile din genul Vibrio spp. le pot reprezenta pentru sănătatea publică atunci când sunt asociate cu consumul de fructe de mare. Această evaluare a fost parte a unei investigații mai ample privind efectele schimbărilor climatice asupra siguranței alimentare, inclusiv asupra răspândirii bacteriilor din genul Vibrio în ecosistemele acvatice.

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.