Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Hotararea 106/2002 privind etichetarea alimentelor
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 250/2002 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinate comercializarii pentru consum uman
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 269/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, originea, etichetarea şi marcarea unor zaharuri destinate consumului uman
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 319/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, compoziţia, fabricarea şi etichetarea sucurilor din fructe şi ale altor produse similare destinate consumului uman
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 523/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, fabricarea şi etichetarea gemurilor, jeleurilor şi marmeladelor de fructe, precum şi piureului de castane îndulcit, destinate consumului uman
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 1585/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul cepei deshidratate
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 191/2014 privind modificarea şi completarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 10/2008
Categorie: 26
Categorie: Categorie necunoscută
Ordinul 1525/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 251/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea şi protejarea indicaţiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1.601/1991 al Consiliului
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
privind apropierea legislațiilor statelor membre referitoare la etichetarea și prezentarea produselor alimentare, precum și la publicitatea acestora
Categorie: 69
Categorie: Categorie necunoscută
orice menţiune, indicaţie, marcă de fabrică sau de comerţ, imagine sau simbol legat de un produs care este aplicat pe orice ambalaj, document, anunţ, etichetă, inel sau manşetă care însoţeşte sau menţionează produsul respectiv;
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Ghidul prezintă reglementările și standardele pentru siguranța alimentară în alimentația publică și comerțul alimentar, conform ANPC pe baza legislației naționale și europene. Include cerințe privind igiena, depozitarea, transportul, manipularea și etichetarea produselor, pentru a proteja sănătatea consumatorilor și a preveni riscurile alimentare.
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Ghidul oferă principii pentru utilizarea sigură a aromelor în alimente, conform evaluărilor JECFA și specificațiilor Codex. Aromele trebuie să fie sigure, pure și să nu inducă în eroare consumatorii. Acestea pot conține ingrediente non-aromatizante necesare pentru producție și utilizare, dar numai în cantități minime. Ghidul stabilește criterii pentru gestionarea riscurilor pentru anumite substanțe aromatizante și subliniază importanța igienei și etichetării corecte. Evaluările JECFA și specificațiile aromelor sunt disponibile online prin OMS și FAO.
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Ghid-ul oferă principii clare și detalii esențiale pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri alimentare informate, promovând transparența informațiilor nutriționale pe ambalaje. Principiile ghidului asigură corectitudinea etichetelor, încurajează practici sănătoase de formulare a produselor și evită prezentarea informațiilor false sau înșelătoare.
Categorie: 28
Categorie: Categorie necunoscută
Ghidul oferă îndrumări pentru utilizarea sigură și adecvată a produselor proteice vegetale (VPP) în alimente, incluzând principiile pentru asigurarea calității nutriționale și etichetării corecte. Ghidul acoperă testarea siguranței și calității nutriționale, incluzând evaluarea toxicologică, microbiologică și nutrițională, și se aplică în toate situațiile în care proteinele derivate din surse vegetale sunt utilizate în alimente.
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
Rectificare la Regulamentul (UE) nr. 251/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 februarie 2014 privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea și protejarea indicațiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1601/91 al Consiliului
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de autorizare a unei modificări a denumirii și a cerințelor specifice privind etichetarea alimentului nou zeaxantină sintetică în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de stabilire a normelor de aplicare a articolului 26 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, în ceea ce privește normele de indicare a țării de origine sau a locului de proveniență a ingredientului primar al produselor alimentare
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 în ceea ce privește condițiile de utilizare, cerințele specifice de etichetare și specificațiile alimentului nou denumit „ulei de Calanus finmarchicus”
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
privind trasabilitatea și etichetarea organismelor modificate genetic și trasabilitatea produselor destinate alimentației umane sau animale, produse din organisme modificate genetic, și de modificare a Directivei 2001/18/CE
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole, a Regulamentului (UE) nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calității produselor agricole și alimentare, a Regulamentului (UE) nr. 251/2014 privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea și protejarea indicațiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate și a Regulamentului (UE) nr. 228/2013 privind măsurile specifice din domeniul agriculturii în favoarea regiunilor ultraperiferice ale Uniunii
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de modificare a anexei V la Regulamentul (CE) nr. 1333/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind cerințele de etichetare a băuturilor care conțin mai mult de 1,2 % alcool în volum și anumiți coloranți alimentari
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
privind definirea, descrierea, prezentarea și etichetarea produselor vitivinicole aromatizate și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1601/91 al Consiliului
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, restricțiile de utilizare, modificările caietelor de sarcini ale produselor, anularea protecției și etichetarea și prezentarea
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de modificare a anexei III la Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește anumite informații care trebuie furnizate pe etichetele produselor ecologice
Categorie: 27
Categorie: Categorie necunoscută
de modificare a Regulamentului delegat (UE) 2019/33 în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la denumirile de origine protejate și indicațiile geografice protejate ale vinurilor și la prezentarea indicațiilor obligatorii pentru produsele vitivinicole și norme specifice referitoare la indicarea și denumirea ingredientelor produselor vitivinicole, precum și de modificare a Regulamentului delegat (UE) 2018/273 în ceea ce privește certificarea produselor vitivinicole importate
Categorie: 92
Categorie: Categorie necunoscută
Află de ce trasabilitatea este esențială pentru a urmări și controla organismele modificate genetic (OMG) și produsele derivate, de la fermă la raft.
Daniel Agape
Asistență
Ne pare rău, sunt offline în acest moment. Voi fi online din nou în următoarele 19 minute
19:28