etichetare

  • 2002/ 106 Hotarare

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Hotararea 106/2002 privind etichetarea alimentelor

     

  • 2002/ 250 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 250/2002 pentru aprobarea Normei cu privire la fabricarea, continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea fainii de grau destinate comercializarii pentru consum uman

     

  • 2003/ 269 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 269/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, originea, etichetarea şi marcarea unor zaharuri destinate consumului uman

     

  • 2003/ 319 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 319/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, compoziţia, fabricarea şi etichetarea sucurilor din fructe şi ale altor produse similare destinate consumului uman

     

  • 2003/ 523 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 523/2003 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, conţinutul, fabricarea şi etichetarea gemurilor, jeleurilor şi marmeladelor de fructe, precum şi piureului de castane îndulcit, destinate consumului uman

     

  • 2004/1585 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 1585/2004 pentru aprobarea Normei cu privire la natura, conţinutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea şi transportul cepei deshidratate

     

  • 2014/ 191 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 191/2014 privind modificarea şi completarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 10/2008

     

  • 2018/1525 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 1525/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 251/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea şi protejarea indicaţiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1.601/1991 al Consiliului

     

  • DIRECTIVA 2000/13

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind apropierea legislațiilor statelor membre referitoare la etichetarea și prezentarea produselor alimentare, precum și la publicitatea acestora

  • Etichetare

    Categorie: 69

    Categorie: Categorie necunoscută

    orice menţiune, indicaţie, marcă de fabrică sau de comerţ, imagine sau simbol legat de un produs care este aplicat pe orice ambalaj, document, anunţ, etichetă, inel sau manşetă care însoţeşte sau menţionează produsul respectiv;

  • Ghid de bune practici în alimentație publică

    Categorie: 28

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ghidul prezintă reglementările și standardele pentru siguranța alimentară în alimentația publică și comerțul alimentar, conform ANPC pe baza legislației naționale și europene. Include cerințe privind igiena, depozitarea, transportul, manipularea și etichetarea produselor, pentru a proteja sănătatea consumatorilor și a preveni riscurile alimentare.

  • Ghid pentru utilizarea aromelor

    Categorie: 28

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ghidul oferă principii pentru utilizarea sigură a aromelor în alimente, conform evaluărilor JECFA și specificațiilor Codex. Aromele trebuie să fie sigure, pure și să nu inducă în eroare consumatorii. Acestea pot conține ingrediente non-aromatizante necesare pentru producție și utilizare, dar numai în cantități minime. Ghidul stabilește criterii pentru gestionarea riscurilor pentru anumite substanțe aromatizante și subliniază importanța igienei și etichetării corecte. Evaluările JECFA și specificațiile aromelor sunt disponibile online prin OMS și FAO.

  • Ghid privind etichetarea nutrițională

    Categorie: 28

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ghid-ul oferă principii clare și detalii esențiale pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri alimentare informate, promovând transparența informațiilor nutriționale pe ambalaje. Principiile ghidului asigură corectitudinea etichetelor, încurajează practici sănătoase de formulare a produselor și evită prezentarea informațiilor false sau înșelătoare.

  • Orientări generale pentru utilizarea produselor proteice vegetale în alimente

    Categorie: 28

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ghidul oferă îndrumări pentru utilizarea sigură și adecvată a produselor proteice vegetale (VPP) în alimente, incluzând principiile pentru asigurarea calității nutriționale și etichetării corecte. Ghidul acoperă testarea siguranței și calității nutriționale, incluzând evaluarea toxicologică, microbiologică și nutrițională, și se aplică în toate situațiile în care proteinele derivate din surse vegetale sunt utilizate în alimente.

  • Rectificare REGULAMENTUL (UE) NR. 251/2014

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    Rectificare la Regulamentul (UE) nr. 251/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 februarie 2014 privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea și protejarea indicațiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1601/91 al Consiliului

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/1132

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de autorizare a unei modificări a denumirii și a cerințelor specifice privind etichetarea alimentului nou zeaxantină sintetică în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 al Comisiei

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/775 - vers. consolidată

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a normelor de aplicare a articolului 26 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, în ceea ce privește normele de indicare a țării de origine sau a locului de proveniență a ingredientului primar al produselor alimentare

  • REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2022/966

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 în ceea ce privește condițiile de utilizare, cerințele specifice de etichetare și specificațiile alimentului nou denumit „ulei de Calanus finmarchicus

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1830/2003

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind trasabilitatea și etichetarea organismelor modificate genetic și trasabilitatea produselor destinate alimentației umane sau animale, produse din organisme modificate genetic, și de modificare a Directivei 2001/18/CE

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2018/848 - vers. consolidată

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2021/2117

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole, a Regulamentului (UE) nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calității produselor agricole și alimentare, a Regulamentului (UE) nr. 251/2014 privind definirea, descrierea, prezentarea, etichetarea și protejarea indicațiilor geografice ale produselor vitivinicole aromatizate și a Regulamentului (UE) nr. 228/2013 privind măsurile specifice din domeniul agriculturii în favoarea regiunilor ultraperiferice ale Uniunii

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 238/2010

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a anexei V la Regulamentul (CE) nr. 1333/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind cerințele de etichetare a băuturilor care conțin mai mult de 1,2 % alcool în volum și anumiți coloranți alimentari

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 251/2014 - vers. consolidată

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    privind definirea, descrierea, prezentarea și etichetarea produselor vitivinicole aromatizate și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 1601/91 al Consiliului

  • REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/33

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de completare a Regulamentului (UE) nr. 1308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cererile de protecție a denumirilor de origine, a indicațiilor geografice și a mențiunilor tradiționale din sectorul vitivinicol, procedura de opoziție, restricțiile de utilizare, modificările caietelor de sarcini ale produselor, anularea protecției și etichetarea și prezentarea

  • REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2021/642

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a anexei III la Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește anumite informații care trebuie furnizate pe etichetele produselor ecologice

  • REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2023/1606

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului delegat (UE) 2019/33 în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la denumirile de origine protejate și indicațiile geografice protejate ale vinurilor și la prezentarea indicațiilor obligatorii pentru produsele vitivinicole și norme specifice referitoare la indicarea și denumirea ingredientelor produselor vitivinicole, precum și de modificare a Regulamentului delegat (UE) 2018/273 în ceea ce privește certificarea produselor vitivinicole importate

  • Trasabilitate și etichetare OMG conform Comisiei

    Categorie: 92

    Categorie: Categorie necunoscută

    Află de ce trasabilitatea este esențială pentru a urmări și controla organismele modificate genetic (OMG) și produsele derivate, de la fermă la raft.

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.