control

  • 2006/ 206 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din ţări terţe

     

  • 2007/ 64 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală

  • 2016/ 147 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 147/2016 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 64/2007 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală

  • Controalele în Sectorul Alimentelor de Origine Nonanimală

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    În luna octombrie 2024, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a desfășurat o serie de controale riguroase în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Aceste acțiuni au vizat asigurarea conformității cu standardele de siguranță alimentară și protejarea sănătății consumatorilor.

  • control sanitar veterinar

    Categorie: 1

    Categorie: Categorie necunoscută

    orice control fizic şi/sau procedură administrativă care se aplică animalelor sau produselor de origine animală la care se face referire în art. 1 şi care sunt destinate protecţiei directe sau indirecte a sănătăţii publice ori a animalelor;

  • control veterinar

    Categorie: 1

    Categorie: Categorie necunoscută

    orice control fizic şi/sau formalitate administrativă care se aplică produselor la care se face referire în art. 1 şi care este destinat protecţiei, directe sau indirecte, a sănătăţii publice ori a sănătăţii animalelor

  • Cum abordăm inspecția în igiena și siguranța alimentelor

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Managerii întreprinderilor de producție alimentară au o responsabilitate majoră în asigurarea conformității cu reglementările legale și standardele de siguranță alimentară. Relația cu autoritățile și inspectorii de igienă trebuie să fie caracterizată de transparență, cooperare și profesionalism. Iată câteva principii esențiale de conduită pentru manageri:

  • Modificarea privind controlul oficial al produselor alimentare de origine nonanimală

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat un proiect de ordin pentru modificarea și actualizarea reglementărilor existente privind controlul oficial al produselor alimentare de origine nonanimală. Această inițiativă este propusă pentru a alinia normele naționale la noile cerințe ale legislației Uniunii Europene.

  • Posibile controale de sărbători realizate de ANSVSA și ANPC privind comercializarea și producerea alimentelor

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    În perioada sărbătorilor, cererea de produse alimentare crește semnificativ, iar consumatorii devin mai vulnerabili în fața unor practici comerciale incorecte sau a nerespectării normelor de igienă și siguranță alimentară. Autoritățile Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) intensifică controalele pentru a proteja sănătatea publică și pentru a se asigura că produsele alimentare de pe piață sunt sigure și conforme.

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1882/2006

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a modalităților de prelevare de probe și a metodelor de analiză pentru controlul oficial al nivelurilor de nitrați din anumite produse alimentare

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2019/1243

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de adaptare la articolele 290 și 291 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene a unei serii de acte juridice care prevăd utilizarea procedurii de reglementare cu control

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2021/1756

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului (UE) 2017/625 în ceea ce privește controalele oficiale efectuate asupra animalelor și produselor de origine animală exportate din țări terțe către Uniune pentru a asigura respectarea interdicției privind anumite utilizări ale antimicrobienelor și a Regulamentului (CE) nr. 853/2004 în ceea ce privește aprovizionarea directă cu carne de pasăre și de lagomorfe

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2074/2005

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a măsurilor de aplicare privind anumite produse reglementate de Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European și al Consiliului și organizarea unor controale oficiale prevăzute de Regulamentele (CE) nr. 854/2004 al Parlamentului European și al Consiliului și (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și al Consiliului, de derogare de la Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului și de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 853/2004 și (CE) nr. 854/2004

  • REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/478

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește categoriile de transporturi care urmează să fie supuse controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră

  • Relația unui manager cu autoritățile în domeniul igienei și siguranței alimentare

    Categorie: 92

    Categorie: Categorie necunoscută

    Controalele sunt stresante. Toate controalele. Ca oameni, nu ne place să fim supuși unei evaluări. De multe ori rezultatul controlului contează mai puțin, deoarece, în timpul desfășurării acestuia, stresul atinge adesea niveluri foarte ridicate.

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.