control

  • 2006/ 206 Ordin

    Categorie: 26

    Categorie: Categorie necunoscută

    Ordinul 206/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte principiile ce reglementează organizarea controalelor veterinare privind produsele ce intră în Comunitatea Europeană din ţări terţe

     

  • Autoritatea competentă

    Categorie: 65

    Categorie: Categorie necunoscută

    sau : autoritatea competentă de control al importurilor de produse ecologice şi de produse în conversie - Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, denumită în continuare ANSVSA, reprezentată de direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin structurile proprii cu atribuţii în controlul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor al produselor importate pe teritoriul României, care efectuează controale oficiale, la posturile de control la frontieră de primă sosire în Uniune, în conformitate cu art. 47 din R (UE) 2017/625, desemnate în conformitate cu art. 59 din R (UE) 2017/625 şi în punctele de punere în liberă circulaţie asupra produselor ecologice şi produselor în conversie scutite de la controalele oficiale la posturile de control la frontieră, în conformitate cu R (UE) 2021/2.305;

  • Controalele în Sectorul Alimentelor de Origine Nonanimală

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    În luna octombrie 2024, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a desfășurat o serie de controale riguroase în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Aceste acțiuni au vizat asigurarea conformității cu standardele de siguranță alimentară și protejarea sănătății consumatorilor.

  • Control de identitate

    Categorie: 67

    Categorie: Categorie necunoscută

    o inspecţie vizuală efectuată pentru a verifica dacă conţinutul şi etichetele unui transport, inclusiv marcajele de pe animale, sigiliile şi mijloacele de transport, corespund informaţiilor furnizate în certificatele oficiale, în atestatele oficiale şi în alte documente de însoţire;

  • Control documentar

    Categorie: 67

    Categorie: Categorie necunoscută

    înseamnă un control documentar, astfel cum este definit la art. 3 pct. 41 din R (UE) 2017/625;

  • Control fizic

    Categorie: 67

    Categorie: Categorie necunoscută

    un control asupra animalelor sau a bunurilor şi, după caz, verificări ale ambalajelor, ale mijloacelor de transport, ale etichetelor şi ale temperaturii, prelevarea de eşantioane în vederea analizării, testării sau diagnosticării şi orice alt control necesar pentru verificarea respectării normelor menţionate la art. 1 alin. (2) lit. (i) din R (UE) 2017/625;

  • Control oficial

    Categorie: 67

    Categorie: Categorie necunoscută

    orice formă de control pe care îl efectuează autoritatea competentă ori Comisia Europeană împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, pentru verificarea conformităţii cu legislaţia în domeniul alimentelor;

  • Cum abordăm inspecția în igiena și siguranța alimentelor

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Managerii întreprinderilor de producție alimentară au o responsabilitate majoră în asigurarea conformității cu reglementările legale și standardele de siguranță alimentară. Relația cu autoritățile și inspectorii de igienă trebuie să fie caracterizată de transparență, cooperare și profesionalism. Iată câteva principii esențiale de conduită pentru manageri:

  • Documente justificative

    Categorie: 68

    Categorie: Categorie necunoscută

    actele oficiale în baza cărora direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti întocmeşte formalităţile de plată şi sunt reprezentate de procese-verbale de constatare, fişe de control, însoţite, dacă este cazul, de procese-verbale de prelevare probe, procese-verbale de reţinere oficială, procese-verbale de confiscare, cerere de analiză, precum şi de alte documente care cuprind acţiunile întreprinse ca urmare a desfăşurării activităţii de control oficial în unităţile care prelucrează, procesează, depozitează, transportă, valorifică şi comercializează produse şi subproduse alimentare de origine nonanimală, inclusiv buletine de analiză ca urmare a determinărilor de către laboratoare specializate.

  • Inspectorii autorităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor

    Categorie: 73

    Categorie: Categorie necunoscută

    personalul de specialitate angajat, în condiţiile legii, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, respectiv al direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene sau a municipiului Bucureşti, cu atribuţii de control oficial conform fişei postului;

  • Măsură de control

    Categorie: 77

    Categorie: Categorie necunoscută

    Orice acțiune sau activitate care poate fi utilizată pentru prevenirea sau eliminarea unui pericol sau pentru reducerea acestuia la un nivel acceptabil. (GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE - CXC 1-1969)

  • Modificarea privind controlul oficial al produselor alimentare de origine nonanimală

    Categorie: 8

    Categorie: Categorie necunoscută

    Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat un proiect de ordin pentru modificarea și actualizarea reglementărilor existente privind controlul oficial al produselor alimentare de origine nonanimală. Această inițiativă este propusă pentru a alinia normele naționale la noile cerințe ale legislației Uniunii Europene.

  • Notificare prealabilă a sosirii

    Categorie: 78

    Categorie: Categorie necunoscută

    notificare prevăzută la art. 3 din R (UE) 2021/2.307, respectiv notificarea prealabilă către autorităţile competente cu privire la sosirea transportului la postul de control la frontieră sau la punctul de punere în liberă circulaţie, prin completarea şi transmiterea în Sistemul de control al comerţului şi de expertiză (TRACES.NT) menţionat la art. 2 pct. 36 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/1.715 al Comisiei din 30 septembrie 2019 de stabilire a normelor privind funcţionarea sistemului de gestionare a informaţiilor pentru controalele oficiale şi a componentelor sistemice ale acestuia, a părţii relevante din certificatul de inspecţie în conformitate cu modelul şi cu notele prevăzute în anexa la R (UE) 2021/2.306.

  • Plan de clasa a doua

    Categorie: 81

    Categorie: Categorie necunoscută

    Furnizează un mod simplu de inspecţie în care planul de prelevare este definit prin doua valori, n si c. Valoarea lui n defineste mărimea probei exprimat ca numărul de unităţi de probă; şi valoarea c indică numărul maxim al unităţilor neconforme permise intr-o probă. Când se realizează o evaluare microbiologică, o concentraţie maximă de microorganisme permisă în orice unitate este indicată de m; orice unitate contaminată la o concentraţie mai mare decat m este considerată a fi neconformă. (CAC/GL 50-2004).

  • Plată aferentă activităţii de control oficial

    Categorie: 81

    Categorie: Categorie necunoscută

    cuantumul rezultat prin înmulţirea timpului aferent pentru efectuarea controlului oficial cu tariful stabilit pe oră;

  • Recontrol

    Categorie: 82

    Categorie: Categorie necunoscută

    Actiunea de inspectie/control desfasurata intr-un obiectiv la o data stabilita in urma unei actiuni de inspectie/control anterioare.

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 1882/2006

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a modalităților de prelevare de probe și a metodelor de analiză pentru controlul oficial al nivelurilor de nitrați din anumite produse alimentare

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2019/1243

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de adaptare la articolele 290 și 291 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene a unei serii de acte juridice care prevăd utilizarea procedurii de reglementare cu control

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2021/1756

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului (UE) 2017/625 în ceea ce privește controalele oficiale efectuate asupra animalelor și produselor de origine animală exportate din țări terțe către Uniune pentru a asigura respectarea interdicției privind anumite utilizări ale antimicrobienelor și a Regulamentului (CE) nr. 853/2004 în ceea ce privește aprovizionarea directă cu carne de pasăre și de lagomorfe

  • REGULAMENTUL (UE) NR. 2074/2005

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de stabilire a măsurilor de aplicare privind anumite produse reglementate de Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European și al Consiliului și organizarea unor controale oficiale prevăzute de Regulamentele (CE) nr. 854/2004 al Parlamentului European și al Consiliului și (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European și al Consiliului, de derogare de la Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului și de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 853/2004 și (CE) nr. 854/2004

  • REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/478

    Categorie: 27

    Categorie: Categorie necunoscută

    de modificare a Regulamentului (UE) 2017/625 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește categoriile de transporturi care urmează să fie supuse controalelor oficiale la posturile de inspecție la frontieră

  • Relația unui manager cu autoritățile în domeniul igienei și siguranței alimentare

    Categorie: 92

    Categorie: Categorie necunoscută

    Controalele sunt stresante. Toate controalele. Ca oameni, nu ne place să fim supuși unei evaluări. De multe ori rezultatul controlului contează mai puțin, deoarece, în timpul desfășurării acestuia, stresul atinge adesea niveluri foarte ridicate.

  • Sigiliu electronic calificat

    Categorie: 83

    Categorie: Categorie necunoscută

    sigiliu electronic avansat care este creat de un dispozitiv de creare a sigiliilor electronice calificat şi care se bazează pe un certificat calificat pentru sigiliile electronice;

  • Trasabilitate

    Categorie: 84

    Categorie: Categorie necunoscută

    capacitatea de a urmări istoricul, aplicarea, mişcarea, şi localizarea unui obiect pe parcursul unei (unor) etape specificate de producţie, procesare, şi distribuţie

  • Verificarea lotuluierificarea lotului

    Categorie: 86

    Categorie: Categorie necunoscută

    erificarea efectuată de autoritatea competentă relevantă de control al importurilor de produse ecologice şi de produse în conversie în cadrul controalelor oficiale prevăzute în R (UE) 2017/625, în ceea ce priveşte îndeplinirea cerinţelor R (UE) 2018/848, ale R (UE) 2017/625 şi ale R (UE) 2021/2.306, prin verificări sistematice ale documentelor, prin controale aleatorii ale identităţii şi, după caz, în funcţie de propria evaluare a riscurilor, prin controale fizice, înaintea plasării sub unul din regimurile vamale în Uniune, în conformitate cu art. 4 din R (UE) 2021/2.306;

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.