Asistență Membri

Comunitatea Specialiștilor

Partenerul tău. Resursele tale care fac diferența
documentează-te inteligent
Introdu cuvinte și vom găsi pentru tine informațiile relevante.
Sugestie: folosește
Search for glossary terms (regular expression allowed)
Term Definition
A150

Codificare pentru influența aviară cunoscută și sub denumirea de gripă aviară.

Abator

Unitate utilizată pentru sacrificarea și eviscerarea animalelor a căror carne este destinata consumului uman.

Abordare holistică

Abordare a evaluării riscurilor care ține seama de complexitatea situațiilor din viața reală.

Abrevieri

Aici sunt explicate toate abrevierile din Programele SMSA și HACCP precum și din procedurile specifice

Acțiune corectivă

Denumire dată acțiunii de eliminare a cauzei unei situații, potențiale sau reale, de neconformitate sau a unei alte situații nedorite.

activităţi supuse înregistrării pentru siguranţa alimentelor

activităţile de prelucrare şi/sau fabricare a produselor de origine nonanimală, precum şi alte activităţi conexe desfăşurate de unităţile prevăzute în anexa nr. 9, care sunt supuse înregistrării şi controlului privind siguranţa alimentelor

activităţi supuse înregistrării sanitare veterinare

1. activităţile de vânzare directă de produse primare de origine animală obţinute din producţia animalelor de crescătorie, din vânătoare şi pescuit sălbatic şi de carne de pasăre şi de lagomorfe obţinută din sacrificarea la fermă, care sunt supuse înregistrării şi controlului sanitar-veterinar;

Synonyms - înregistrare sanitară veterinară
Actualizare
activitate imediată şi/sau planificată pentru a asigura aplicarea celor mai recente informaţii
Acvacultură

Denumire dată deținerii de animale acvatice într-un cadru în care acestea rămân proprietatea uneia sau a mai multor persoane fizice sau juridice pe întreaga perioadă a creșterii sau cultivării lor, până la data încheierii recoltării, cu excluderea recoltării sau capturii, în scopul consumului uman, de animale acvatice sălbatice care sunt apoi deținute până la sacrificare fără a fi hrănite.

Aditiv

Substanțele sau microorganismele aprobate, care intra în componenta hranei pentru animale. Similar: Ingredient

Aditiv alimentar

Substanță adăugată intenționat alimentelor sau băuturilor pentru obținerea unor beneficii tehnologice (de exemplu, pentru conservare, aromatizare, colorare sau obținere a unei anumite texturi). în mod normal, aditivii alimentari nu sunt consumați de sine stătător, nici nu sunt utilizați ca ingrediente tipice în produsele alimentare.

Aditiv furajer

Produs adăugat intenționat în furaje, pentru a îmbunătăți: i) calitatea furajelorii) calitatea produselor alimentare obținute de la animaleiii) performanța și sănătatea animalelor.

Aditivi pentru hrana animalelor

Denumire dată substanțelor sau microorganismelor autorizate în temeiul Regulamentului (CE) nr. 1831/2003 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 septembrie 2003 privind aditivii destinați hranei pentru animale.

afumarea

operaţia prin care produsele sunt supuse acţiunii fumului rezultat din combustia lemnului de esenţă tare corespunzător utilizării în industria alimentară; poate fi caldă sau rece

Agent de contaminare

Orice agent biologic sau chimic, substanţă străină, sau alte substanţe care nu au fost adăugate în mod intenţionat şi care pot compromite siguranţa şi sănătatea alimentelor.

Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.