Ordinul 339/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
Ordinul 339/2006 din 2007.01.08
Status: Acte în vigoare
Versiune de la: 15 August 2007
Intră în vigoare:
8 Aprilie 2007 An
Cuprins
Ordinul 339/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
Dată act: 19-dec-2006
Emitent: Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
Având în vedere prevederile art. 34 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 57/2002,
ţinând cont de prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice, ale art. 4 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,
cu modificările ulterioare, precum şi ale art. 3 alin. (3), ale art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia,
văzând Referatul de aprobare nr. 90.478/2006, întocmit de Direcţia generală implementare politici sectoriale şi de piaţă,
ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, ministrul sănătăţii publice, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emit următorul ordin:
Art. 1
Se aprobă Normele cu privire la comercializarea produselor din carne, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2
Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătăţii Publice, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, respectiv prin direcţiile de sănătate publica judeţene şi a municipiului bucureşti, oficiile judeţene pentru protecţia consumatorilor şi direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, vor controla modul de respectare a prevederilor prezentului ordin.
Art. 21
Produsele fabricate înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin se comercializează până la epuizarea stocurilor, cu încadrarea în data durabilităţii minimale.
Art. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării.
-****-
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur Ministrul sănătăţii publice, Gheorghe Eugen Nicolăescu p. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Gheorghe Ciubotaru Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Marian Avram |
ANEXĂ:
NORME cu privire la comercializarea produselor din carne
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 10 din data de 8 ianuarie 2007
Ordinul 339/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
Ordinul 339/2006 din 2007.01.08
Status: Acte în vigoare
Versiune de la: 15 August 2007
Intră în vigoare:
8 Aprilie 2007 An
Ordinul 339/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
Dată act: 19-dec-2006
Emitent: Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
Având în vedere prevederile art. 34 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 57/2002,
ţinând cont de prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 9 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 862/2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii Publice, ale art. 4 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor,
cu modificările ulterioare, precum şi ale art. 3 alin. (3), ale art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia,
văzând Referatul de aprobare nr. 90.478/2006, întocmit de Direcţia generală implementare politici sectoriale şi de piaţă,
ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, ministrul sănătăţii publice, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emit următorul ordin:
Art. 1
Se aprobă Normele cu privire la comercializarea produselor din carne, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2
Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătăţii Publice, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, respectiv prin direcţiile de sănătate publica judeţene şi a municipiului bucureşti, oficiile judeţene pentru protecţia consumatorilor şi direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, vor controla modul de respectare a prevederilor prezentului ordin.
Art. 21
Produsele fabricate înainte de data intrării în vigoare a prezentului ordin se comercializează până la epuizarea stocurilor, cu încadrarea în data durabilităţii minimale.
Art. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va intra în vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării.
-****-
Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur Ministrul sănătăţii publice, Gheorghe Eugen Nicolăescu p. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Gheorghe Ciubotaru Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Marian Avram |
ANEXĂ:
NORME cu privire la comercializarea produselor din carne
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 10 din data de 8 ianuarie 2007
Descărcă textul
Poți descărca textul prezent, sau întreg textul dacă acesta are dimensiuni mai mari, folosind butonul de mai jos.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
2006/1271 Ordin
Ordinul 1271/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
2003/ 8 Ordin
Ordinul 8/2003 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vand si conditiile de calitate ale grasimilor tartinabile destinate comercializarii
2006/ 210 Ordin
Ordinul 210/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne
2002/ 494 Ordin
Ordinul 494/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea carnii de porc