Ordinul 24/2017 privind aprobarea Normei pentru siguranţa alimentelor cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate
Ordinul 24/2017 din 2017.03.20
Status: Acte în vigoare
Versiune de la: 20 Martie 2017
Intră în vigoare:
30 Martie 2017 An
Cuprins
- Norma pentru siguranta alimentelor din 2017 cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate
- ANEXA nr. 1
- ANEXA nr. 2
- ANEXA nr. 3
- ANEXA nr. 4
- ANEXA nr. 5: ORDONANŢĂ privind suspendarea activităţii de producere a seminţelor germinate
- ANEXA nr. 6
- Descărcă textul
Ordinul 24/2017 privind aprobarea Normei pentru siguranţa alimentelor cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate
Dată act: 3-mar-2017
Emitent: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
Văzând Referatul de aprobare nr. 5.430 din 5 septembrie 2016, întocmit de Direcţia generală sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
În temeiul:
- Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 178/2002/CE de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare;
- Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare, cu amendamentele ulterioare;
- Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 882/2004/CE privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, cu amendamentele ulterioare;
- Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 208/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 privind cerinţele în materie de trasabilitate aplicabile germenilor şi seminţelor destinate producţiei de germeni;
- Regulamentului (UE) nr. 209/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2.073/2005 în ceea ce priveşte criteriile microbiologice pentru germeni şi normele de eşantionare pentru carcasele de păsări şi pentru carnea proaspătă de pasăre;
- Regulamentului UE nr. 210/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 privind aprobarea unităţilor care produc germeni în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului;
- Regulamentului (UE) nr. 211/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 privind cerinţele de certificare pentru importurile în Uniune de germeni şi seminţe pentru producţia de germeni,
având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar - veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
În temeiul art. 3 alin. (3) şi art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,
preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
Art. 1
Se aprobă Norma pentru siguranţa alimentelor cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 2
Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 3
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor controlează modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.
Art. 4
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare în termen de 10 zile de la publicare.
-****-
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Răducu Brănescu |
ANEXĂ:
NORMĂ pentru siguranţa alimentelor cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 193 din data de 20 martie 2017
Norma pentru siguranta alimentelor din 2017 cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate
Norma pentru siguranta alimentelor din 2017 din 2017.03.20
Status: Acte în vigoare
Versiune de la: 30 Martie 2017
Intră în vigoare:
30 Martie 2017 An
Norma pentru siguranta alimentelor din 2017 cu privire la procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate
Dată act: 3-mar-2017
Emitent: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
Art. 1
În sensul prezentei norme pentru siguranţa alimentelor, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
a) autorizaţie pentru siguranţa alimentelor - documentul emis de direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, care atestă că unităţile producătoare de seminţe germinate îndeplinesc condiţiile de autorizare pentru siguranţa alimentelor stabilite de legislaţia Uniunii Europene şi de cea naţională;
b) germeni - produsul obţinut în urma germinării seminţelor şi a dezvoltării lor în apă sau într-un alt mediu, recoltat înainte de dezvoltarea frunzelor veritabile şi care este destinat a fi consumat întreg, inclusiv seminţele;
c) unitate producătoare de seminţe germinate - unitate cu spaţii, dotări şi instalaţii adecvate pentru recepţia, depozitarea, condiţionarea şi germinarea seminţelor în vederea obţinerii produselor alimentare, precum şi cu spaţii necesare depozitării şi livrării acestora.
Art. 2
(1) Activităţile de producere a seminţelor germinate se pot desfăşura numai în unităţi producătoare de seminţe germinate, în baza autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor emise de direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4.
(2) Unităţile producătoare de seminţe germinate care desfăşoară activitate în domeniul producerii de seminţe germinate şi deţin document de înregistrare emis de direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările şi completările ulterioare, pot funcţiona pe o perioadă de 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentei norme pentru siguranţa alimentelor; după această dată, aceste unităţi pot funcţiona numai în baza autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor prevăzute la art. 2 alin. (1).
Art. 3
(1) Autorizarea unităţilor producătoare de seminţe germinate se efectuează de către direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti.
(2) Autorizaţia pentru siguranţa alimentelor prevăzută la art. 2 alin. (1) se emite numai în cazul în care sunt îndeplinite cerinţele prevăzute în anexa la Regulamentul UE nr. 210/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 privind aprobarea unităţilor care produc germeni în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului şi cerinţele aplicabile prevăzute în anexa 1 a Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare.
(3) În vederea obţinerii autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor pentru unitatea producătoare de seminţe germinate, reprezentantul legal al operatorului economic depune la direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti următoarele documente:
a) cerere de autorizare, cu precizarea denumirii şi adresei unităţii, a sediului social, a punctului de lucru, a activităţilor desfăşurate, a tipurilor şi a cantităţilor de produse obţinute ca urmare a germinării seminţelor, precum şi a numărului de personal lucrător;
b) schiţa unităţii, cu fluxurile tehnologice şi menţionarea echipamentelor şi a utilajelor folosite;
c) memoriul tehnic justificativ, cuprinzând descrierea activităţilor care urmează a se desfăşura şi a obiectivului;
d) copia certificatului unic de înregistrare;
e) copia documentului de înregistrare pentru siguranţa alimentelor - în cazul unităţilor care deţin document de înregistrare emis de direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, cu modificările şi completările ulterioare;
f) copia certificatului constatator emis de oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are sediul operatorul economic;
g) dovada achitării tarifului de autorizare, conform legislaţiei în vigoare.
(4) După recepţionarea, verificarea şi validarea documentaţiei depuse, personalul desemnat din cadrul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu calificare şi expertiză în acest domeniu, în termen de 15 zile de la depunerea documentelor prevăzute la alin. (3), se deplasează la faţa locului, verifică îndeplinirea cerinţelor de autorizare prevăzute la alin. (2) şi întocmeşte procesul-verbal de constatare, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1, cu propunerea de a fi emisă sau nu autorizaţia pentru siguranţa alimentelor a unităţii; în situaţia în care nu sunt îndeplinite toate cerinţele de autorizare, în procesul-verbal de constatare se menţionează deficienţele depistate, măsurile şi termenele de remediere dispuse.
(5) În situaţia în care, prin procesul-verbal de constatare, se propune emiterea autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti solicită în scris direcţiei de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor acordarea numărului de autorizare a unităţii producătoare de seminţe germinate, în conformitate cu modelul prevăzut în anexa nr. 2.
(6) Direcţia de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor acordă numărul de autorizare alcătuit din literele SS şi un cod cifric şi îl transmite direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin întocmirea unui document al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3, în termen de cel mult 5 zile de la data înregistrării solicitării la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
(7) După primirea numărului de autorizare, direcţia sanitar - veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiva municipiului Bucureşti emite autorizaţia pentru siguranţa alimentelor şi transmite o copie a acesteia la direcţia de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
(8) Autorizaţia pentru siguranţa alimentelor este emisă de direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 10 zile de la întocmirea procesului-verbal de constatare prin care s-a propus emiterea autorizaţiei, şi poate fi ridicată de reprezentantul legal al operatorului economic sau de o altă persoană, împuternicită printr-o delegaţie emisă numai pentru acest scop, înregistrată, semnată şi ştampilată de reprezentantul legal al operatorului economic,
(9) În situaţia în care prin procesul-verbal de constatare nu se propune emiterea autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor, după remedierea deficienţelor constatate, reprezentantul legal al operatorului economic depune documentele prevăzute la alin. (3) şi solicită din nou, în scris, direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti verificarea îndeplinirii cerinţelor de autorizare ale unităţii.
(10) Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti comunică modul de soluţionare a cererii de autorizare în termen de 30 de zile de la data înregistrării acesteia.
(11) Reprezentanţii legali ai operatorilor economici producători de seminţe germinate sunt obligaţi să notifice, în cel mai scurt timp, direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti care a emis autorizaţia pentru siguranţa alimentelor orice modificare survenită în activităţile desfăşurate.
Art. 4
(1) Activităţile din unităţile prevăzute la art. 1 lit. c) sunt supuse controalelor oficiale efectuate de către autoritatea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.
(2) În cazul în care, în urma controalelor oficiale efectuate, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti constată că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia pentru siguranţa alimentelor în vigoare, notifică acest fapt reprezentantului legal al operatorului economic şi dispune sancţionarea contravenţională în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(3) Alături de sancţionarea contravenţională, direcţia sanitar - veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti poate dispune:
a) suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor constatate;
b) interzicerea desfăşurării activităţii pentru care nu sunt îndeplinite condiţiile pentru siguranţa alimentelor prevăzute în legislaţia în vigoare;
c) reţinerea oficială a produselor alimentare de origine nonanimală.
(4) În cazul în care, în urma controalelor oficiale ale activităţii desfăşurate, se impune suspendarea acesteia, personalul de specialitate cu atribuţii de control oficial conform fişei postului consemnează în procesul-verbal de constatare întocmit la unitate motivaţia tehnică a acestei măsuri şi propune directorului executiv al direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti emiterea ordonanţei privind suspendarea activităţii de producere a seminţelor germinate, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 5, pe care o notifică direcţiei de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
(5) Termenul de remediere a deficienţelor, înscris în ordonanţa privind suspendarea activităţii, curge de la data luării acesteia la cunoştinţă de către reprezentantul legal al operatorului şi nu poate fi mai mare de 45 de zile.
(6) În cazul în care neconformităţile nu au fost remediate în termenul stabilit în ordonanţa privind suspendarea activităţii, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti retrage autorizaţia pentru siguranţa alimentelor deţinută de unitate şi emite ordonanţa privind interzicerea desfăşurării activităţii de producere a seminţelor germinate, conform modelului prevăzut în anexa nr. 6, pe care o notifică direcţiei de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi la oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are sediul operatorul economic, în termen de 3 zile de la data emiterii acesteia.
(7) Ordonanţele de suspendare şi de interzicere a desfăşurării activităţii emise de către direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti se înscriu într-un registru special constituit în acest scop.
(8) Reluarea activităţii din unităţile prevăzute la art. 1 lit. c), pentru care s-a emis ordonanţa privind interzicerea desfăşurării activităţii, se realizează în urma parcurgerii procedurii de autorizare prevăzute la art. 3.
(9) În cazul în care se constată că activităţile prevăzute la art. 2 se desfăşoară fără autorizaţie pentru siguranţa alimentelor ori că activităţile continuă să se desfăşoare după suspendarea sau interzicerea desfăşurării activităţii, direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti dispune interzicerea desfăşurării activităţii, precum şi celelalte măsuri prevăzute de legislaţia în vigoare şi informează în acest sens autorităţile teritoriale din cadrul Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
Art. 5
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezenta normă pentru siguranţa alimentelor.
-****-
ANEXA nr. 1
PROCES-VERBAL DE CONSTATARE Nr. .......... din ...................
Subsemnatul, ......................................., în calitate de ................... din cadrul ................... al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ........................., în urma controlului efectuat în baza cererii şi a documentaţiei înregistrate la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ............................. cu nr. ............... din data ....................... la unitatea ................. (Se înscrie/Se înscriu obiectivul/obiectivele.) .................., situată în localitatea ................................, str. ..................... nr. ............., codul ................, judeţul/sectorul .........................., telefon/fax ..........................., e-mail .........................., cod unic de înregistrare (CUI) ......................, aparţinând de .................., cu sediul social în localitatea ..........................., str. .............. nr. .............., codul ................., judeţul/sectorul .............., telefon/fax .................., e-mail .............................., în prezenţa domnului/doamnei ............................, în calitate de ......................., am constatat următoarele:
..................................................................................................
.................................................................................................
În urma verificării am constatat că unitatea îndeplineşte/nu îndeplineşte cerinţele privind siguranţa alimentelor pentru obiectivul: ................................................................................................................................................................................................................,
drept care se propune/nu se propune emiterea autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor
Prezentul proces-verbal de constatare conţine .................... pagini şi a fost întocmit în două exemplare, dintre care unul rămâne la .............. (reprezentantul operatorului economic) .......................... .
Întocmit
Reprezentantul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor ............... (numele şi prenumele, semnătura şi ştampila) ...........
Luat la cunoştinţă Reprezentant operator economic, ........................... (numele complet, calitatea persoanei, semnătura, ştampila) |
ANEXA nr. 2
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ
ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
..........................................
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
Direcţia Generală ......................
În atenţia domnului director general .........................
În urma efectuării controlului de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ................. la unitatea aparţinând ................. din localitatea ......................., str. ............... nr. ..............., sectorul ................., codul ...................., judeţul .............., în baza Solicitării înregistrate la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ................... cu nr. ........ din data de ................. privind acordarea autorizaţiei pentru unitatea: .................., s-a constatat că unitatea îndeplineşte condiţiile privind siguranţa alimentelor, cu respectarea prevederilor anexei la Regulamentul UE nr. 210/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 privind aprobarea unităţilor care produc germeni în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului şi cerinţele aplicabile prevăzute în anexa 1 a Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 852/2004/CE privind igiena produselor alimentare.
În conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare privind procedura de autorizare a unităţilor producătoare de seminţe germinate, vă rugăm să ne comunicaţi numărul de autorizare pentru unitatea menţionată mai sus.
Director executiv, .............................. (semnătura, ştampila) |
ANEXA nr. 3
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ
ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
Direcţia Generală ......................
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ...................
În atenţia domnului director executiv ...........
Referitor la Adresa dumneavoastră nr. .../...., prin care solicitaţi, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare privind procedura de autorizare pentru siguranţa alimentelor a unităţilor producătoare de seminţe germinate, acordarea unui număr de autorizare pentru ...... din localitatea ......................, str. ................. nr. .................., sectorul ......................., codul ....................., judeţul ..................., aparţinând ............................, vă comunicăm că unitatea ....................... poate fi autorizată cu nr. ...................... .
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor .................... va verifica modul de implementare şi respectare a prevederilor legislaţiei în vigoare şi va dispune măsuri în cazul în care cu ocazia controalelor oficiale se constată nerespectarea condiţiilor care au stat la baza eliberării autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor.
Director general, .............................. (semnătura, ştampila) |
ANEXA nr. 4
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor .......................
Nr. ............. din ..................
AUTORIZAŢIE PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ......................, având în vedere cererea şi documentaţia înregistrate cu nr. .............. din ........... a ................... din ...................,
în baza Notei de constatare nr. .........................., întocmită de ...................., în calitate de ....................... din ..................... cadrul Serviciului/Biroului/Compartimentului .........................., în temeiul prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al prevederilor Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, cu amendamentele ulterioare, şi ale Regulamentului nr. 210/2013 al Comisiei din 11 martie 2013 privind aprobarea unităţilor care produc germeni în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului,
DISPUNE:
Autorizarea cu nr. de autorizare: SS - .....
a unităţii ........................, localitatea ..........................., cu sediul social în str. ........................ nr. ..........., bl. .........., sc. ............, ap. ........, sectorul ........................., codul ....................., judeţul ................, telefon ..............., cod unic de înregistrare (CUI) .................., reprezentantul legal al unităţii .................... din localitatea ........................., str. .................. nr. ...................., sectorul .................., codul poştal ..................., judeţul ......................, telefon ..................., e-mail .................., pentru punctul de lucru ....................... din localitatea .............., str. ............ nr. ..............., sectorul ......................, codul ................., judeţul ................, telefon ................. în care se desfăşoară activitatea de producere a seminţelor germinate.
După eliberarea prezentului document, reprezentantul operatorului economic trebuie să notifice Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor orice modificare a condiţiilor din unitate intervenită ulterior emiterii autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor.
Nerespectarea condiţiilor care au stat la baza emiterii autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor atrage, după caz, suspendarea sau interzicerea activităţii, precum şi sancţionarea contravenţională sau penală, conform legislaţiei în vigoare.
Director executiv, ............................. (semnătura şi ştampila) |
ANEXA nr. 5: ORDONANŢĂ privind suspendarea activităţii de producere a seminţelor germinate
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ......................
Nr. ........... din ..................
ORDONANŢĂ privind suspendarea activităţii de producere a seminţelor germinate
Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ............................, având în vedere prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi prevederile Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentara şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, cu amendamentele ulterioare, şi Procesul-verbal de constatare înregistrat la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ................... cu nr. ................... din data de ......................, întocmită de ......................., în calitate de ................................. în cadrul Serviciului/Biroului/Compartimentului ..............................., în baza verificării efectuate la unitatea .................. din ......................, reprezentant legal al operatorului economic ................, ........... (adresa completă) ......................
DISPUNE;
suspendarea, începând cu data de...................... până la data de ................... a activităţii de producere a seminţelor germinate, desfăşurată în baza Autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor nr. .............. din data de ................. de către unitatea ......................, reprezentant legal al operatorului economic ............................ .
Reluarea activităţii se efectuează la solicitarea reprezentantului legal al operatorului economic, numai după remedierea deficienţelor şi verificarea unităţii privind asigurarea condiţiilor de funcţionare pentru siguranţa alimentelor, conform prevederilor legale, pentru activitatea solicitată.
Neaplicarea măsurilor corespunzătoare în termenul stabilit atrage sancţionarea contravenţională si/sau interzicerea desfăşurării activităţii.
Director executiv, ............................. (semnătura, ştampila) Reprezentantul legal al operatorului economic, .......................... (semnătura, ştampila) |
ANEXA nr. 6
Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ...................
Nr. .......... din ...............
ORDONANŢĂ privind interzicerea desfăşurării activităţii de producere a seminţelor germinate
Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ........................., având în vedere prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi prevederile Regulamentului (CE) nr. 882/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, cu amendamentele ulterioare, şi Procesul-verbal de constatare înregistrat la Direcţia Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor cu nr. .............. din data de ........., întocmită de ..................., în calitate de ....................., în cadrul Serviciului/Biroului/Compartimentului ......................., în baza verificării efectuate la unitatea ..................... din ......................., reprezentant legal al unităţii ........................., ............ (adresa completă) .............,
DISPUNE:
Începând cu data de .................. se interzice desfăşurarea activităţii de producere a seminţelor germinate de către unitatea ......................., reprezentant legal al unităţii ........................, şi se retrage Autorizaţia pentru siguranţa alimentelor nr. .............. din data de ............. .
Reluarea activităţii se efectuează la solicitarea reprezentantului legal al unităţii, după remedierea deficienţelor, asigurarea condiţiilor privind siguranţa alimentelor sanitare veterinare de funcţionare şi obţinerea autorizaţiei pentru siguranţa alimentelor conform prevederilor legislaţiei în vigoare.
Nerespectarea prezentelor măsuri atrage, după caz, sancţionarea contravenţională sau penală, conform prevederilor legislative în vigoare.
Director executiv, ............................. (semnătura, ştampila) Reprezentantul legal al operatorului economic, ............................ (semnătura, ştampila) |
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 193 din data de 20 martie 2017
Descărcă textul
Poți descărca textul prezent, sau întreg textul dacă acesta are dimensiuni mai mari, folosind butonul de mai jos.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Ordinul 57/2010
Ordinul 57/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie...
2006/ 34 Ordin
Ordinul 34/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare referitoare la monitorizarea zoonozelor şi agenţilor zoonotici
2008/ 34 Ordin
Ordinul 34/2008 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind acordarea de derogări unităţilor care realizează produse alimentare ce prezintă caracteristici...
2006/ 210 Ordin
Ordinul 210/2006 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea produselor din carne