Denumire dată proteinei realizate după o anumită rețetă ADN, termenul fiind utilizat pentru a indica o proteină generată prin manipularea genetică a unui organism.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Orientări generale pentru utilizarea produselor proteice vegetale în alimente
Ghidul oferă îndrumări pentru utilizarea sigură și adecvată a produselor proteice vegetale (VPP) în alimente, incluzând principiile pentru asigurarea calității nutriționale și etichetării corecte....
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2024/1048
de autorizare a introducerii pe piață a concentratului proteic din Lemna gibba și Lemna minor ca aliment nou și de modificare a Regulamentului de punere în aplicare
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2023/2851
de autorizare a introducerii pe piață a proteinelor parțial hidrolizate obținute din borhot de orz ( Hordeum vulgare ) și de orez ( Oryza sativa ) ca aliment nou și de modificare a Regulamentului de...
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2018/1632
de autorizare a introducerii pe piață a izolatului de proteine bazice din zer din lapte de bovină ca aliment nou în temeiul Regulamentului (UE) 2015/2283 al Parlamentului European și al Consiliului...