Denumire dată pericolului pentru sănătate rezultat din expunerea la o substanță chimică, cum ar fi iritația, arsurile sau cancerigenitatea.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Cum respectăm nivelurile de actilamidă în alimente conform legislației

Acrilamida, o substanță chimică cu potențial genotoxic și carcinogen, reprezintă o preocupare semnificativă pentru sănătatea publică, fiind formată în mod natural în timpul gătitului alimentelor...

Nivel acceptabil

Un nivel de pericol în raport cu un produs alimentar la care sau sub care produsul alimentar este considerat sigur în conformitate cu utilizarea prevăzută.

Pericol

Un agent biologic (de exemplu, Salmonella), chimic (de exemplu, dioxină, alergeni) sau fizic (de exemplu, corpuri străine dure, ascuțite, precum bucăți de sticlă, metal) aflat în produsele...

Bacillus cereus

Bacillus cereus este o bacterie formatoare de spori care produce toxine care provoacă vărsături sau diaree. Simptomele sunt în general ușoare și de scurtă durată (până la 24 de ore). B. cereus se...