Obținerea dovezilor care arată că o măsură de control sau combinația unor măsuri de control, dacă sunt aplicate în mod corespunzător în cadrul procedurilor bazate pe HACCP și de către PRPO, este capabilă să controleze pericolul către un rezultat specificat. În caz de modificări poate fi necesară revalidarea9 . Exemple detaliate pot fi consultate în CAC/GL 69-2008 (Conform Comunicării Comisiei Europene 2022/C 355/01)
Denumire care reprezintă setul complet de valori de referință pentru aportul de nutrienți, incluzând aportul de referință pentru populație (ARP), necesarul mediu (NM), aportul adecvat (AA), pragul minim al aportului nutrițional (PMA) și aportul de referință (AR). Aceste valori sunt utilizate ca bază pentru valorile de referință în etichetarea alimentelor și pentru stabilirea indicațiilor privind regimul alimentar.
Mamiferele terestre salbatice care traiesc in libertate si nu se incadreaza in definitia vanatului salbatic mic.
Denumire dată variațiilor naturale observate între membrii unei populații sau în timp, ori în diferite zone geografice; de exemplu, variații individuale ale sensibilității la o anumită substanță chimică toxică.
Denumire dată purtătorului unui agent cauzator de boli de la un individ infectat la un individ neinfectat sau la hrana sau mediul acestuia; de exemplu, țânțarii purtători de paraziți ai malariei.
Aplicarea de metode, proceduri, teste și alte evaluări, pe lângă monitorizare, pentru a stabili dacă o măsură de control funcționează sau a funcționat conform planificării. Verificarea se realizează periodic pentru a demonstra că sistemul HACCP și gestionarea PRPO funcționează conform planului. Conform Comunicării Comisiei Europene 2022/C 355/01
erificarea efectuată de autoritatea competentă relevantă de control al importurilor de produse ecologice şi de produse în conversie în cadrul controalelor oficiale prevăzute în R (UE) 2017/625, în ceea ce priveşte îndeplinirea cerinţelor R (UE) 2018/848, ale R (UE) 2017/625 şi ale R (UE) 2021/2.306, prin verificări sistematice ale documentelor, prin controale aleatorii ale identităţii şi, după caz, în funcţie de propria evaluare a riscurilor, prin controale fizice, înaintea plasării sub unul din regimurile vamale în Uniune, în conformitate cu art. 4 din R (UE) 2021/2.306;
Denumire dată gradului sau capacității unui organism cauzator de boli, cum ar fi o bacterie, un virus sau un parazit, de a provoca boli.
Denumire dată substanței alimentare necesare în cantități foarte mici pentru a contribui la creșterea normală și menținerea sănătății oamenilor și animalelor. Majoritatea vitaminelor sunt „esențiale” deoarece nu sunt sintetizate de organism.
Denumire dată zaharurilor care cuprind zaharurile libere, inclusiv cele adăugate, precum și cele prezente în mod natural în lapte, fructe și legume.