Incinta amenajata si imprejmuita aflata sub supraveghere veterinara in care sunt comercializate produse alimentare, furaje sau alte produse, organizat periodic la o data prestabilita.
Incinta amenajata si imprejmuita aflata sub supraveghere veterinara in care sunt aduse animale din diferite specii in vederea comercializarii periodic la o data prestabilita
ţările terţe care au fost recunoscute în scopul echivalenţei în temeiul art. 33 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului din 28 iunie 2007 privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice, precum şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 2092/91, inclusiv cele recunoscute în temeiul măsurii tranzitorii prevăzute la art. 58 din R (UE) 2018/848. Recunoaşterea respectivă a ţărilor terţe expiră la 31 decembrie 2026;
Denumire dată proceselor care modifică materialul genetic al animalelor, plantelor și microorganismelor cu precizie, fie în mod subtil, fie mai extins.
Subiect specific activitatii sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor prevazut in Planul National Cadru de Control sau propus de conducerea institutiei, care sta la baza activitatii de inspectie.
Perioada recomandata de catre inspector pentru eliminarea neconformitatilor/deficientelor constatate cu ocazia inspectiei/controlului
Intervalul de timp stabilit printr-un act normativ in care trebuie solutionata respectiva cerere.
Denumire dată modalității standard de evaluare a efectului unei substanțe, cum ar fi o vitamină, hormon sau îngrășământ, asupra unui organism sau a unui țesut din acel organism.
Denumire dată timpului necesar pentru ca 50 % dintr-o substanță prezentă într-un individ, populație sau ecosistem să se descompună sau să fie eliminată pe cale naturală.
Termenul este folosit adesea pentru a descrie dispariția substanțelor potențial dăunătoare, cum sunt toxinele chimice.
Denumire dată valorilor prestabilite, stabilite de statele membre în cadrul strategiilor lor de intervenție menționate la articolul 107 alineatul (1) litera (b), care trebuie atinse la sfârșitul perioadei planului strategic PAC în raport cu indicatorii de rezultat.
Denumire dată studiului proceselor prin care sunt gestionate substanțele potențial toxice în organism, incluzând mecanismele de absorbție, distribuție, metabolizare și excreție a acestor substanțe.
Denumire dată procesului de interacțiune a substanțelor chimice cu organismul și reacțiile ulterioare care duc la efecte adverse.
Denumire dată bolii provocate de alimente sau băuturi contaminate cu toxine sau microbi dăunători, cum ar fi bacteriile sau virusurile.
Denumire dată unei abordări din familia metodelor „omice” ce studiază expresia genică prin analiza simultană a mii de molecule de ARN dintr-o probă de țesut sau celule.
Denumire dată unei caracteristici capabile să se transmită între indivizi din aceeași specie sau între specii diferite, cum ar fi de la animale la oameni.
1 - O cantitate de produse livrate în acelasi timp. Poate fi format fie dintr-o porţiune a unui lot, fie dintr-un grup de mai multe loturi. In cazul inspecţiei statistice, pentru interpretarea rezultatelor se va considera transportul ca un lot nou. - Dacă transportul este o porţiune a unui lot, fiecare porţiune este considerată ca un lot, în vederea inspecţiei; - Dacă transportul este un grup de mai multe loturi, înaintea oricărei inspecţii, se va avea în vedere omogenitatea transportului. Dacă nu este omogen, poate fi utilizată o prelevare stratificata;
1 - Denumire dată unui operator care transportă animale în nume propriu sau în numele unei părți terțe.
capacitatea de a urmări istoricul, aplicarea, mişcarea, şi localizarea unui obiect pe parcursul unei (unor) etape specificate de producţie, procesare, şi distribuţie
Denumire dată subtipului unui microb, definit de structura sa genetică; de exemplu, în Escherichia coli O157, partea „O157” din denumire se referă la tulpină.