Bazin din inox prevazut cu sistem de racire cu apa rece care sa asigure o temperatura constanta de 80 ( pentru laptele livrat zilnic) - 60 ( pentru laptele livrat la doua zile).
Raportul dintre doza absorbită maximă și cea minimă în lotul de producție.
Conform CXC_01e - Ghid de practică pentru prelucrarea prin radiații, al Codex Alimentarius
Denumire dată ponderii contribuției cheltuielilor publice la o operațiune; în contextul instrumentelor financiare, aceasta se referă la echivalentul subvenției brute al sprijinului, astfel cum este definit la articolul 2 punctul 20 din Regulamentul (UE) nr. 702/2014 al Comisiei.
O reacție chimică între aminoacizi și zaharuri reducătoare care rumenește alimentele și le îmbunătățește aroma.
Un agent biologic, chimic sau fizic din aliment sau starea alimentului ce poate avea efecte negative asupra sănătăţii
Denumire dată oricărei măsuri care vizează returnarea unui dispozitiv care a fost pus deja la dispoziția utilizatorului final.
Denumire dată reconstruirii complete a unui dispozitiv deja introdus pe piață ori pus în funcțiune, sau fabricarea unui nou dispozitiv din piese provenite de la dispozitive uzate, pentru ca acesta să devină conform cu prezentul regulament, combinată cu atribuirea unei noi durate de viață pentru dispozitivul recondiționat.
Actiunea de inspectie/control desfasurata intr-un obiectiv la o data stabilita in urma unei actiuni de inspectie/control anterioare.
Denumire dată revenirii unei populații sau a unui ecosistem la o stare predefinită după o perturbare a activităților sale normale, cum ar fi expunerea la o toxină, un dăunător sau modificarea surselor de hrană.
Documentul intocmit de catre seful serviciului din care face parte inspectorul care a propus masura in nota de control in vederea aprobarii de catre Directorul executiv
Denumire dată regiunilor mai puțin dezvoltate în sensul articolului 108 alineatul (2) primul paragraf litera (a) din Regulamentul (UE) 2021/1060.
Denumire dată regiunilor ultraperiferice menționate la articolul 349 din TFUE.
Denumire dată relației dintre cantitatea de substanță la care este expus un organism, o populație sau un ecosistem și modul în care acesta răspunde, de exemplu, din punct de vedere al toxicității.
Denumire dată unui eveniment sau fenomen definit ca având relevanță biologică dacă amploarea sau implicațiile sale pot avea consecințe asupra sănătății umane.
Corectarea neconformitatilor sau a deficientelor semnalate la inspectia/controlul anterior.
Denumire dată prelucrării unui dispozitiv utilizat deja pentru a permite reutilizarea acestuia în condiții de siguranță, incluzând curățarea, dezinfectarea, sterilizarea și procedurile înrudite, precum și testarea și restabilirea siguranței tehnice și funcționale a dispozitivului utilizat.
Denumire dată oricărei persoane fizice sau juridice stabilită în Uniune, care a primit și a acceptat un mandat scris din partea unui producător din exteriorul Uniunii, pentru a acționa în numele producătorului în legătură cu sarcini specificate privind obligațiile acestuia din urmă care decurg din prezentul regulament.
Obţinerea rezultatelor satisfăcătoare sau acceptabile atunci când se testează valorile stabilite pentru aceste criterii prin prelevarea de probe, efectuarea de analize şi aplicarea de măsuri corective, în conformitate cu legislaţia în domeniul alimentar şi cu instrucţiunile date de către autorităţile competente; (Articolul 2(l) al Regulamentului (CE) nr. 2073/2005);
Local public care include spatii si dotari adecvate in care se desfasoara activitati pentru receptia produselor de origine animala si nonanimala, depozitarea, prepararea si servirea in incinta localului a preparatelor si semipreparatelor culinare a produselor de cofetarie-patiserie sau livrarea in cantitati mici la comanda a acestora (in aceasta categorie se includ si restaurantele cu autoservire, vagoanele-restaurant, fast-food-urile, barurile).
Pagina 1 din 2