Denumire dată organismelor de guvernanță menționate în titlul II capitolul II din prezentul regulament și cerințelor de bază ale Uniunii, inclusiv obligațiile statelor membre referitoare la protejarea efectivă a intereselor financiare ale Uniunii menționate la articolul 59 din prezentul regulament, precum și punerea în aplicare, în conformitate cu articolul 9 din Regulamentul (UE) 2021/2115, a planurilor lor strategice PAC, astfel cum au fost aprobate de Comisie și sistemul de raportare instituit în scopul raportului anual privind performanța menționat la articolul 134 din regulamentul menționat.
Programe preliminare, completate cu măsuri de control la nivelul PCC, după caz, care, atunci când sunt avute în vedere în ansamblu, garantează că alimentele sunt sigure și adecvate pentru utilizarea prevăzută.
SMSA înseamnă, de asemenea, combinația de măsuri de control și de activități de asigurare. Acestea din urmă vizează furnizarea de dovezi conform cărora măsurile de control funcționează corect, cum ar fi validare și verificare, documentare și evidența datelor.
Denumire dată unei subdiviziuni a genului, reprezentând un grup de organisme strâns înrudite și cu aspect asemănător; de exemplu, în Homo sapiens (oamenii), a doua parte a denumirii (sapiens) reprezintă specia.
Denumire dată unui animal, plantă sau alt organism introdus de om în locuri din afara ariei sale naturale de distribuție.
Denumire dată unui set de cerințe tehnice și/sau clinice, altele decât cele prevăzute de un standard, care reprezintă un mijloc de conformare la obligațiile juridice aplicabile unui dispozitiv, proces sau sistem.
Denumire dată unei persoane fizice, societăți, instituții sau organizații care răspunde de inițierea, de gestionarea și de organizarea finanțării investigației clinice.
Denumire dată analizei tuturor evaluărilor privind beneficiile și riscurile care au o potențială relevanță pentru utilizarea dispozitivului în scopul propus, atunci când este utilizat în conformitate cu scopul propus de către producător.
Loc imprejmuit cu amenajari, in care se desfasoara activitati pentru adapostirea si ingrijirea sezoniera a ovinelor cu respectarea conditiilor de protectie si bunastare a animalelor
Denumire dată unui standard european astfel cum este definit la articolul 2 punctul 1 litera (c) din Regulamentul (UE) nr. 1025/2012.
Denumire dată statutului de siguranță acordat de autoritate unor grupuri selectate de microorganisme pe baza unei evaluări care demonstrează lipsa unor motive de îngrijorare privind siguranța.
Denumire dată testului efectuat asupra culturilor pentru a stabili cantitatea de pesticide rămasă după practicile agricole obișnuite și perioada în care pesticidele și reziduurile acestora persistă în culturi. Rezultatele sunt utilizate pentru stabilirea normelor privind cantitățile de reziduuri de pesticide permise în produsele alimentare.
Denumire dată corpurilor întregi sau părților de animale, produselor de origine animală sau altor produse obținute din animale care nu sunt destinate consumului uman, cu excluderea materialului germinativ.
Denumire dată unei substanțe astfel cum este definită la punctul 5 din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 1333/2008 privind aditivii alimentari.
Unitate cu spatii si capacitati de depozitare distincte in care se desfasoara activitati pentru receptia, depozitarea distincta si vanzarea in raioane separate a produselor de origine animala si nonanimala, inclusiv transarea, prepararea si ambalarea carnii, numai in cazul in care aceasta activitate reprezinta mai putin de 20 % din activitatea intregului obiectiv.
Denumire dată produsului alimentar care conține cantități concentrate de nutrienți sau alte substanțe menite să suplimenteze regimul alimentar obișnuit.
Examinare atentă a uneia sau mai multor întreprinderi cu activitate în domeniul alimentar şi întreprinderi cu activitate în domeniul hranei pentru animale, a operatorilor cu activitate în domeniul hranei pentru animale sau a operatorilor cu activitate în domeniul alimentar ori a activităţilor acestora; (Articolul 2(9) al Regulamentului (CE) nr. 882/204);
Denumire dată activităților desfășurate și măsurilor luate de autoritățile competente pentru a verifica și a se asigura că dispozitivele sunt în conformitate cu cerințele menționate în legislația relevantă de armonizare a Uniunii și că acestea nu pun în pericol sănătatea, siguranța sau orice alt aspect al protecției interesului public.
Denumire dată tuturor activităților efectuate de producători în cooperare cu alți operatori economici pentru a institui și a actualiza o procedură sistematică de colectare și de evaluare proactivă a experienței dobândite în legătură cu dispozitivele introduse pe piață, puse la dispoziție pe piață sau puse în funcțiune de aceștia, în scopul identificării oricărei nevoi de a aplica imediat acțiunile corective sau preventive care se impun.
Incinta amenajata si imprejmuita aflata sub supraveghere veterinara in care sunt comercializate produse alimentare, furaje sau alte produse, organizat periodic la o data prestabilita.