Denumire dată:
Denumire dată produselor obținute în urma unuia sau mai multor tratamente, transformări sau etape de prelucrare a subproduselor de origine animală.
1 - produse alimentare care nu au fost prelucrate şi include produsele care au fost divizate, separate, tranşate, decupate, dezosate, tocate, jupuite, măcinate, tăiate, curăţate, decorticate, măcinate, răcite, îngheţate, congelate sau decongelate;
Denumire dată produselor prelucrate astfel cum sunt definite la articolul 2 alineatul (1) litera (o) din Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare.
Denumire dată rezumatului efectelor toxice ale unei substanțe, incluzând nivelurile de expunere la care se produc aceste efecte.
Denumire dată programului structurat destinat îmbunătățirii unei populații de plante sau animale prin reproducere pentru caracteristici specifice.
Denumire dată bunelor practici de igienă ce reprezintă condițiile și activitățile de bază necesare pentru menținerea unui mediu igienic.
Practici și condiții preventive, inclusiv toate BPI, precum și alte practici și proceduri, cum ar fi formarea și trasabilitatea, care stabilesc condițiile de mediu și de funcționare de bază ce fundamentează punerea în aplicare a procedurilor bazate pe HACCP.
Conform Comunicării Comisiei Europene 2022/C 355/01
Măsură de control sau combinație de măsuri de control aplicate pentru prevenirea sau reducerea unui risc semnificativ pentru siguranța alimentară la un nivel acceptabil și în cazul în care criteriul de acțiune și măsurarea sau observarea permit controlul eficient al procesului și/sau al produsului. Programele sunt legate de obicei de procesul de producție și sunt identificate de analiza riscului ca fiind esențiale pentru a controla posibilitatea introducerii, supraviețuirii și/sau proliferării unor riscuri la adresa siguranței alimentare în produs(e) sau în mediul de prelucrare.
Conform Comunicării Comisiei Europene 2022/C 355/01
Denumire dată tipului de moleculă compusă din lanțuri complexe de aminoacizi (elementele componente ale proteinelor).
Denumire dată proteinei realizate după o anumită rețetă ADN, termenul fiind utilizat pentru a indica o proteină generată prin manipularea genetică a unui organism.
Denumire dată abordării din familia metodelor „omice” ce implică studiul proteinelor, analizând simultan întregul set de proteine dintr-o probă, cum ar fi țesutul, celulele sau un fluid biologic precum sângele.
Denumire dată oricărei prezentări a unor produse adresate publicului, prin orice alte mijloace decât o etichetă, care are scopul sau este susceptibilă de a influența și de a forma atitudinea, convingerile și comportamentele, cu scopul de a promova direct sau indirect vânzarea de produse, conform definiției de la articolul 2 litera (a) din Directiva 2006/114/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 12 decembrie 2006 privind publicitatea înșelătoare și comparativă.
Denumire dată păsărilor vii de fermă a căror greutate nu depășește 185 de grame, de la subpozițiile 0105 11 și 0105 19 din Nomenclatura combinată, produse în Comunitate sau importate din țări terțe, din următoarele categorii:
Denumire dată punctului de pe o curbă doză-răspuns stabilită prin date experimentale, folosit pentru a determina un prag de siguranță.
punct de punere în liberă circulaţie în care se efectuează controale oficiale asupra produselor ecologice şi a produselor în conversie scutite de controale oficiale la posturile de control la frontieră în conformitate cu R (UE) 2021/2.305;
(3.11) - etapă în cadrul procesului (3.36) în care se aplică una sau mai multe măsuri de control (3.8) pentru prevenirea unui pericol semnificativ pentru siguranta alimentelor (3.40) sau reducerea acestuia la un nivel acceptabil, şi în care limita criticii (limitele critice) (3.12) definită (definite) şi măsurarea (3.26) permit aplicarea corecțiilor (3.9)
punctele de control prevăzute de Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului nr. 1255/97/CE privind criteriile comunitare prevăzute pentru punctele de aşteptare şi de modificare a planului de itinerar prevăzut în anexa la Directiva 91/628/CEE, cu amendamentele ulterioare; altul decât un post de control la frontieră, astfel cum se menţionează la art. 53 alin. (1) lit. (a) din R (UE) 2017/625;