Denumire dată modalității de a vizualiza ocurențele de nivel scăzut, mediu și ridicat ale unei valori măsurate, cum ar fi aportul de vitamina C, prin împărțirea distribuției totale în o sută de părți egale.
regim vamal care permite folosirea mărfurilor neunionale pe teritoriul vamal al Uniunii, pentru a le supune uneia sau mai multor operaţiuni de prelucrare, fără ca aceste mărfuri să fie supuse taxelor la import, altor taxe conform altor dispoziţii relevante în vigoare sau măsurilor de politică comercială, în măsura în care acestea nu interzic introducerea mărfurilor pe teritoriul vamal al Uniunii sau scoaterea lor din aceasta, conform art. 256 din R (UE) nr. 952/2013;
Denumire dată capacității unui dispozitiv de a-și îndeplini scopul propus, astfel cum este indicat de către producător.
Denumire dată capacității unui dispozitiv, rezultată din orice efect medical direct sau indirect care decurge din caracteristicile sale tehnice sau funcționale, inclusiv cele legate de diagnosticare, în vederea îndeplinirii scopului său propus astfel cum a fost declarat de producător, conducând prin aceasta la obținerea unui beneficiu clinic pentru pacienți.
Un agent biologic (de exemplu, Salmonella), chimic (de exemplu, dioxină, alergeni) sau fizic (de exemplu, corpuri străine dure, ascuțite, precum bucăți de sticlă, metal) aflat în produsele alimentare cu potențialul de a cauza un efect advers asupra sănătății. (GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE - CXC 1-1969_
Denumire dată pericolului pentru sănătate rezultat din expunerea la o substanță chimică, cum ar fi iritația, arsurile sau cancerigenitatea.
(3.22) - agent biologic, chimic sau fizic prezent în aliment (3.18) cu potenţial de a provoca un efect advers asupra săn!ităţii
(3.40) - pericol pentru siguranţa alimentelor (3.22), identificat în cursul evaluării pericolelor, care necesită să fie ţinut sub control prin mllsuri de control (3.8)
Denumire dată unui agent biologic, chimic sau fizic aflat în produse alimentare sau hrană pentru animale, sau starea acestora, având potențialul de a cauza un efect negativ asupra sănătății.
Orice persoană care manipulează alimente ambalate sau neambalate, echipamente şi ustensile folosite în industria alimentară, care vine în contact cu suprafeţele şi cu alimentele şi care trebuie, din aceste motive, să se conformeze cerinţelor în materia igienei din industria alimentară.
Denumire dată substanței cu efect advers asupra sistemului endocrin (hormonal), cauzând efecte negative asupra organismelor și/sau descendenților acestora.
Denumire dată substanței utilizate pentru a ucide sau a combate dăunătorii, cum ar fi organismele purtătoare de boli și insectele, animalele și plantele nedorite.
Denumire dată pesticidului care se răspândește în întregul organism vizat, cum ar fi o insectă, rozătoare sau buruiană, fără a-și pierde din eficacitate.
Expunere scrisa adresata de o persona sau un grup de persoane unei institutii, unei organizatii sau unei autoritati, in care se formuleaza o cerere, o revendicare, un punct de vedere
Unitate cu spatii si dotari adecvate in care se desfasoara activitati pentru receptia si depozitarea materiilor prime de origine animala si nonanimala, prepararea, ambalarea dupa caz si vanzarea, inclusiv la comanda, a diferitelor sortimente de pizza si alte alimente preparate.
Denumire dată unui plan elaborat de un stat membru la cererea Comisiei și în consultare cu aceasta, atunci când se identifică deficiențe grave în funcționarea sistemelor de guvernanță ale statului membru respectiv sau în circumstanțele menționate la articolul 135 din Regulamentul (UE) 2021/2115, plan care conține măsurile de remediere necesare și calendarul relevant pentru punerea sa în aplicare, în conformitate cu articolele 41 și 42 din prezentul regulament.
Furnizează un mod simplu de inspecţie în care planul de prelevare este definit prin doua valori, n si c. Valoarea lui n defineste mărimea probei exprimat ca numărul de unităţi de probă; şi valoarea c indică numărul maxim al unităţilor neconforme permise intr-o probă. Când se realizează o evaluare microbiologică, o concentraţie maximă de microorganisme permisă în orice unitate este indicată de m; orice unitate contaminată la o concentraţie mai mare decat m este considerată a fi neconformă. (CAC/GL 50-2004).
Este definit de valorile n, c, m si M; şi se referă la situaţiile în care calitatea produsului poate fi imparţită în trei clase de atribute care depind de concentraţia microorganismelor din probe. · Calitate inacceptabilă, cu o concentratie a microorganismelor peste valoarea M (care nu trebuie să fie depăşită de nicio unitate din probă); · Calitate satisfăcătoare, în care concentraţia nu trebuie să depăşească valoarea m; · Calitate acceptabilă. Unităţile periferice au concentraţii care depăşesc m, dar care sunt mai mici decat M (aceste concentratii sunt nedorite dar unele pot fi acceptate, numărul maxim acceptabil fiind indicat de c). (CAC/GL 50-2004).
Denumire dată unui document care descrie justificarea, obiectivele, concepția, metodologia, monitorizarea, considerațiile statistice, organizarea și desfășurarea unei investigații clinice.
Reprezintă o procedură planificată care permite să se aleagă, sau să se preleveze probe separate dintr-un lot, pentru a obţine informaţiile dorite, cum ar fi o decizie referitoare la starea de conformitate a lotului. Un plan de prelevare este o schema care defineşte numărul de unităţi ce trebuie colectate şi numărul de unităţi neconfirmate cerute intr-o prelevare pentru a evalua starea de conformitate a lotului. (CAC/GL 50-2004).
Denumire dată modalității sistematice de planificare a numărului și tipului de probe necesare pentru o investigație.