Substante organice sau anorganice in amestecuri continand sau nu aditivi pentru hranirea orala a animalelor sub forma de furaje complete sau complementare
Denumire dată procesului de gestionare a riscurilor identificate în urma evaluării riscurilor, incluzând planificarea, realizarea și evaluarea acțiunilor necesare pentru a proteja consumatorii, animalele și mediul.
Denumire dată procesului, diferit de evaluarea riscului, de apreciere a politicilor alternative prin consultarea părților interesate, luând în considerare evaluarea riscului și alți factori legitimi și, dacă este necesar, selectând opțiunile de prevenire și control adecvate.
Un metabolit al acrilamidei care se formează după consumul alimentelor ce conțin acrilamidă.
Denumire dată proteinei care se găsește în grâu, orz și secară, ingestia acesteia declanșând simptomele bolii celiace.
Denumire dată maturizării funcțiilor corporale necesare pentru metabolizarea alimentelor diferite de lapte, altele decât laptele matern sau formulele pentru sugari, și evoluțiilor neurologice necesare pentru o trecere sigură și eficientă de la alăptare la hrănirea cu lingurița și la mâncatul independent, manifestată prin interesul vizibil al sugarului față de alimentele diferite de lapte și față de mâncat.
Denumire dată substanțelor chimice considerate grup datorită susceptibilității de a acționa asupra organismului în același mod.
Sistem care identifică, evaluează şi controlează reacţiile accidentale care sunt semnificative pentru menţinerea siguranţei alimentelor.
1 - produs simplu sau compus (produse simple sau compuse), fie procesat (procesate), semiprocesat (semiprocesate) sau brut (brute), care este destinat (sunt destinate) hrănirii animalelor care sunt folosite pentru obţinerea de alimente
Denumire dată măsurilor și condițiilor necesare prevenirii riscurilor și garantării caracterului specific pentru consumul animal al hranei pentru animale, ținând cont de utilizarea prevăzută pentru aceasta.
Denumire dată blocării activităților normale ale genelor de către molecule de ARN. Acest proces natural este folosit de biologi pentru a cerceta modul în care funcționează genele în organism.
Denumire dată primei etape a evaluării riscurilor, care presupune identificarea agenților fizici, chimici și biologici capabili să provoace efecte adverse asupra sănătății.
Denumire dată unei serii de caractere numerice sau alfanumerice care este creată conform unor standarde internațional acceptate de codificare și de identificare a unui dispozitiv și care permite identificarea fără echivoc a unor dispozitive specifice de pe piață.
Denumire dată metodei de stabilire a priorității riscurilor în funcție de probabilitatea și gravitatea acestora.
Toate condiţiile şi măsurile necesare pentru garantarea siguranţei şi a sănătăţii alimentelor, în toate fazele procesului din industria alimentară.
Denumire dată indicelui de masă corporală (IMC), care exprimă relația dintre greutatea și înălțimea unei persoane. Se calculează împărțind greutatea în kilograme la pătratul înălțimii în metri și se folosește pentru a evalua dacă greutatea unei persoane este adecvată.
1 - Denumire dată oricărei persoane fizice sau juridice stabilită în Uniune care introduce pe piața Uniunii un produs dintr-o țară terță.
Denumire dată oricărui corp străin prezent într-un aliment sau în hrana animalelor, apărut din cauza unor erori de fabricație, depozitare sau transport.