exploataţie de animale deţinută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de oficiul registrului comerţului, înregistrată în Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor şi care este înregistrată sanitar-veterinar;
orice unitate de producţie constituită în scopul obţinerii de profit sau non-profit, publică sau privată, care realizează oricare din activităţile legate de creşterea, deţinerea sau cultivarea animalelor de acvacultură;
Denumire dată concentrației sau cantității unei substanțe absorbite de un individ, populație sau ecosistem, cu o frecvență specifică, într-o anumită perioadă.
Denumire dată expunerii unice sau de durată scurtă, de obicei sub 24 de ore, la o substanță.
Denumire dată măsurării cantității unei substanțe consumate de o persoană sau un animal prin alimentație, fie că este adăugată intenționat sau prezentă neintenționat, cum ar fi un nutrient, aditiv sau pesticid.
(3.32) - a stabili un aranjament prin care o organizaţie externă (3.31) realizează o parte din functia sau procesul (3.36) unei organizaţii
documentul care însoţeşte fiecare dintre loturile rezultate în urma divizării unui transport, precum şi ca urmare a plasării sub un regim vamal de încheiere a unuia dintre regimurile vamale de antrepozitare sau perfecţionare activă sub care loturile de mărfuri au fost plasate iniţial, al cărui model este prevăzut în anexa la Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2021/2.307 al Comisiei din 21 octombrie 2021 de stabilire a normelor privind documentele şi notificările necesare pentru produsele ecologice şi produsele în conversie destinate importului în Uniune, denumit în continuare R (UE) 2021/2.307, care este vizat de către autoritatea definită la lit. dd);
Denumire dată factorului utilizat de evaluatorii de risc pentru a calcula o doză de referință considerată sigură, sub care este puțin probabil să apară un efect advers. Valoarea factorului de siguranță depinde de efectul toxic, de mărimea și tipul populației care trebuie protejată, precum și de calitatea datelor (eco)toxicologice și privind expunerea disponibile.
Denumire dată modificării condițiilor, cum ar fi seceta, apariția unui organism dăunător sau expunerea la o substanță chimică, care are adesea efecte negative asupra unui organism sau a unei populații.
Totalitatea evenimentelor, elementelor sau actiunilor probabile, care pot genera sau influenta negativ siguranta alimentelor, sanatatea publica sau sanatatea animalelor
Unitate in care se prepara mancaruri sau preparate intr-un sortiment bine determinat destinate consumului public, vandute ambalat sau in vesela de unica folosinta pentru consumul imediat intr-un spatiu organizat in incinta unitatii sau in alta locatie dupa dorinta consumatorului. Aceste unitati pot fi organizate si sub forma de tonete sau chioscuri.
Denumire dată fermei sau părții unei ferme din fiecare dintre următoarele sectoare de activitate:
Denumire dată unei persoane fizice sau juridice sau unui grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic pe care un astfel de grup și membrii săi îl dețin în temeiul dreptului intern, a cărei/cărui exploatație intră în domeniul de aplicare teritorială al tratatelor definit la articolul 52 din Tratatul privind Uniunea Europeană, coroborat cu articolele 349 și 355 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), și care desfășoară o activitate agricolă, astfel cum este stabilită de statele membre în conformitate cu articolul 4 alineatul (2) din prezentul regulament.
Un suport informațional care prezintă procesele de fabricare a unui produs sau a unei grupe de produse alimentare. Conține toate informațiile relevante despre produs printre care: denumire, marcă, conținutul produsului finit; destinația acestuia, informații obligatorii, etc.
Denumire dată unui număr excesiv de cazuri de boală în comparație cu așteptările normale într-o populație. Un focar poate apărea într-o zonă geografică restrânsă sau se poate extinde în mai multe țări, durând de la câteva zile sau săptămâni până la câțiva ani.
Denumire dată apariției aceleași boli transmise prin alimente la două sau mai multe persoane, după consumarea aceluiași aliment.
Denumire dată unei scheme acreditate de un stat membru în conformitate cu dreptul său intern pentru a permite fermierilor afiliați să se asigure, prin care se acordă plăți compensatorii fermierilor afiliați care suferă pierderi economice.
grup format din personal propriu, care deţine echipamente şi instrumente necesare desfăşurării activităţii de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în unitatea proprie sub controlul sanitar-veterinar al medicului veterinar de liberă practică cu care unitatea are contract;
Denumire dată substitutului pentru laptele matern destinat sugarilor care au început alimentația complementară, adică introducerea hranei solide la vârsta de 6 luni sau în jurul acestei vârste.
Denumire dată procesului de definire a problemei specifice care este abordată, de exemplu, într-o evaluare a riscurilor de mediu, incluzând formularea unei întrebări și definirea modului de răspuns (de exemplu, prin identificarea efectelor care trebuie măsurate).
Denumire dată procesului de evaluare a tuturor dovezilor referitoare la o decizie, pe baza forței și calității lor.