Denumire dată valorii măsurate care arată cât de răspândit și de puternic este un pericol într-o populație sau care indică riscul pentru sănătatea umană; de exemplu, evaluările privind igiena precară la punctele de vânzare pot fi folosite ca indiciu al riscului de intoxicație alimentară.
Denumire dată indicatorului care exprimă relația dintre greutatea și înălțimea unei persoane, calculat prin împărțirea greutății în kilograme la pătratul înălțimii în metri, utilizat pentru a evalua dacă greutatea unei persoane este adecvată.
informaţii care necesită a fi controlate şi menţinute de o organizaţie (3.31), precum şi suportul care le conţine
Denumire dată procesului care modifică materialul genetic al unui organism prin modificarea, eliminarea sau introducerea de ADN nou în genomul său.
Denumire dată oricărei substanțe adăugate intenționat unui aliment, care va rămâne în produsul finit, chiar dacă sub o formă modificată.
Denumire dată abordării internaționale acceptate de reducere a utilizării animalelor în cercetare prin impunerea studiilor care utilizează modele alternative și perfecționarea metodelor pentru a minimiza suferința când se recurge la animale.
examinarea oricărui aspect privind alimentele, pentru a se verifica faptul că astfel de aspecte sunt conforme cu cerinţele legislaţiei în domeniul alimentelor;
personalul de specialitate angajat, în condiţiile legii, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, respectiv al direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene sau a municipiului Bucureşti, cu atribuţii de control oficial conform fişei postului;
Denumire dată unei organizații al cărei obiectiv principal este îngrijirea sau tratarea pacienților sau promovarea sănătății publice.
Un suport informațional ce face parte din Bună Practică de Producție Igienică și care stabilește detaliat regulile ce trebuie respectate de către angajați, referitoare la condițiile igienico-sanitare ale personalului, punctelor de lucru și echipamentelor.
Denumire dată informațiilor furnizate de către producător pentru a informa utilizatorul despre scopul propus al unui dispozitiv, despre utilizarea corectă a acestuia, precum și despre orice precauție care trebuie luată.
Denumire dată abordării evaluării riscurilor prezentate de amestecurile de substanțe, prin determinarea răspunsurilor la fiecare componentă individuală și însumarea acestora pentru a estima răspunsul la întregul amestec. Această abordare este valabilă doar dacă componentele nu interacționează între ele, adică efectele lor sunt complet independente.
Denumire dată interacțiunii dintre un agent patogen, cum ar fi o bacterie, virus sau parazit, și organismul viu, sau gazda, care poate dezvolta boala.
Denumire dată termenului ce descrie modurile de interacțiune dintre animale și oameni, determinând o cale de transmitere a bolilor, cum ar fi prin alimente sau medii contaminate.
Denumire dată procesului de blocare a activităților normale ale genelor de către molecule de ARN, utilizat de biologi pentru a cerceta modul în care funcționează genele în organism.
Denumire dată capacității a două sau mai multe dispozitive, inclusiv software, provenite de la același producător sau de la producători diferiți:
Denumire dată setului de valori pentru macronutrienții care produc energie, exprimat ca proporția (%) de energie derivată din acel macronutrient. AR reprezintă intervale ale aportului adecvat pentru menținerea sănătății și se aplică componentelor alimentare ce conțin calorii (de exemplu, grăsimi, proteine, carbohidrați) necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală.
Denumire dată termenului statistic care descrie intervalul dintr-o distribuție în care este de așteptat să se încadreze majoritatea datelor, de exemplu, este de așteptat ca 95 % din adulți să aibă între 1,4 m și 1,9 m înălțime.
Denumire dată unui instrument de sprijin însoțit de un set de condiții de eligibilitate specificate de un stat membru în planul său strategic PAC pe baza unui tip de intervenție prevăzut în prezentul regulament.