Denumire dată ansamblului de politici și legi europene care protejează consumatorul.
Unităţile periferice au concentraţii care depăşesc m, dar care sunt mai mici decat M (aceste concentrații sunt nedorite dar unele pot fi acceptate, numărul maxim acceptabil fiind indicat de c). (CAC/GL 50-2004).
Cu o concentrație a microorganismelor peste valoarea M (care nu trebuie să fie depăşită de nicio unitate din probă);
Denumire dată proprietății unei substanțe de a cauza cancer atunci când un animal sau un om este expus la aceasta.
Unitate cu spatii amenajate in care se desfasoara activitati pentru receptia si depozitarea materiilor prime de origine animala si nonanimala, prepararea de meniuri si servirea mesei de catre consumatorul final in incinta localului sau la comanda.
Denumire dată numărului maxim de ouă de incubație care pot fi puse simultan în incubatoare, cu excepția clocitoarelor.
Denumire dată celei de-a doua etape a evaluării riscurilor, care presupune definirea naturii efectelor adverse asupra sănătății asociate cu agenții fizici, chimici și biologici care pot fi prezenți în alimente. Procesul ar trebui să includă, dacă este posibil, o înțelegere a dozelor implicate și a răspunsurilor aferente.
Denumire dată etapei finale a evaluării riscurilor, în care probabilitatea ca o anumită substanță să provoace daune este calculată în funcție de natura pericolului și de măsura în care oamenii, animalele, plantele și/sau mediul sunt expuse la substanță.
Denumire dată familiei de substanțe nutritive care include zaharurile, amidonul și fibrele.
Denumire dată cărnii astfel cum este definită la punctele 1.1, 1.14, 1.15, 3.1 și 7.1 din anexa I la Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală.
Partile comestibile rezultate dupa sacrificare de la speciile, bovina, ovina, caprine, porc, cabalina si vanatul mare salbatic
Unitate specializata in prepararea mancarilor si a altor tipuri de preparate culinare care distribuie produsele la comanda catre consumatorul final in ambalaje de unica folosinta, cu mijloace de transport adecvate si aprobate, in containere izoterme
Exploatatie profesionala care achizitioneaza bovine si le tine in carantina in vederea comercializarilor acestora pe pietele din Comunitatea Europeana sau din alte tari terte
Exploatatie profesionala care achizitioneaza ovine si le tine in carantina in vederea comercializarilor acestora pe pietele din Comunitatea Europeana sau din alte tari terte
unitate în care se colectează ungulate/păsări destinate comerţului intracomunitar sau exportului în ţări terţe şi care au acelaşi statut sanitar;
"certificat oficial" - un document scris sau electronic semnat de inspectorul autorizat şi care asigură conformitatea cu una sau mai multe dintre cerinţele prevăzute în normele menţionate la art. 1 alin. (2) lit. (i) din Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1.069/2009, (CE) nr. 1.107/2009, (UE) nr. 1.151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429şi (UE) 2016/2.031 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 şi (CE) nr. 1.099/2009 ale Consiliului şi a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE şi 2008/120/CE ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 şi (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, precum şi a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE şi 97/78/CE ale Consiliului şi a Deciziei 92/438/CEEa Consiliului, denumit în continuare R (UE) 2017/625, şi al cărui model este prevăzut în anexa Partea I la R (UE) 2021/2.306;
" Certificat de inspecţie (CI)" - un document scris sau electronic semnat de inspectorul autorizat şi care asigură conformitatea cu una sau mai multe dintre cerinţele prevăzute în normele menţionate la art. 1 alin. (2) lit. (i) din Regulamentul (UE) 2017/625 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 martie 2017 privind controalele oficiale şi alte activităţi oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislaţiei privind alimentele şi furajele, a normelor privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor şi produsele de protecţie a plantelor, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 999/2001, (CE) nr. 396/2005, (CE) nr. 1.069/2009, (CE) nr. 1.107/2009, (UE) nr. 1.151/2012, (UE) nr. 652/2014, (UE) 2016/429şi (UE) 2016/2.031 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Regulamentelor (CE) nr. 1/2005 şi (CE) nr. 1.099/2009 ale Consiliului şi a Directivelor 98/58/CE, 1999/74/CE, 2007/43/CE, 2008/119/CE şi 2008/120/CE ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentelor (CE) nr. 854/2004 şi (CE) nr. 882/2004 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, precum şi a Directivelor 89/608/CEE, 89/662/CEE, 90/425/CEE, 91/496/CEE, 96/23/CE, 96/93/CE şi 97/78/CE ale Consiliului şi a Deciziei 92/438/CEEa Consiliului, denumit în continuare R (UE) 2017/625, şi al cărui model este prevăzut în anexa Partea I la R (UE) 2021/2.306;