proces (3.36) sistematic, independent şi documentat în scopul obţinerii dovezilor de audit şi evaluării lor cu obiectivitate pentru a determina măsura în care sunt îndeplinite criteriile de audit

NOTA 1 la termen - Un audit poate fi un audit intern (de primă parte) sau un audit extern (de secundă parte sau de terţă parte) şi poate fi un audit combinat(care combina doua sau mai multe domenii).

NOTA 2 la termen - Un audit intern este efectuat de organizaţia însăşi, sau de o parte externa în numele acesteia.

NOTA 3 la termen - Termenii .dovadă de audit" şi .criterii de audit" sunt definiţi în ISO 19011.

NOTA 4 la termen - Domeniile relevante sunt, de exemplu, managementul siguranţei alimentelor, managementul calită\ii sau managementul de mediu.

 


Informații importante despre acest subiect sunt și în:

 

Măsură de control

Orice acțiune sau activitate care poate fi utilizată pentru prevenirea sau eliminarea unui pericol sau pentru reducerea acestuia la un nivel acceptabil. (GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE - CXC...

Lot

1 - Un grup sau o serie de produse identificabile obţnute în urma unui anumit proces în condiţii practic identice şi produse într-un anumit loc în cadrul unei perioade de producţie determinate;...

Exemplu de scrisoare de comunicare

Exemplu de scrisoare ce notifică oficial unitatea despre un audit planificat al Sistemului de Management al Siguranței Alimentare (SMSA), conform reglementărilor europene privind siguranța...

Risc

O funcție a probabilității unui efect negativ asupra sănătății și gravitatea acelui efect, determinat de un pericol. (Conform Comunicării Comisiei Europene 2022/C 355/01)