Denumire dată unei enzime alimentare astfel cum este definită la articolul 3 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul (CE) nr. 1332/2008 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 decembrie 2008 privind enzimele alimentare.
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Enzimă
Denumire dată proteinei care stimulează sau accelerează o reacție specifică în organism; de exemplu, enzimele digestive ajută la descompunerea alimentelor în nutrienți.
Reglementarea enzimelor alimentare
Enzimele reprezintă catalizatori biologici esențiali, implicate în aproape toate procesele metabolice ale organismelor vii, facilitând reacții biochimice complexe la viteze impresionante. Aceste...
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 562/2012
de modificare a Regulamentului (UE) nr. 234/2011 al Comisiei în ceea ce privește datele specifice necesare pentru evaluarea riscurilor prezentate de enzimele alimentare
REGULAMENT APLICARE (UE) NR. 2020/1823
de modificare a Regulamentului (UE) nr. 234/2011 de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1331/2008 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unei proceduri comune de...