Procesul de colectare și evaluare a informațiilor privind riscurile identificate în materiile prime și alte ingrediente, în mediu, în proces sau în produsele alimentare, precum și condițiile care conduc la prezența lor, pentru a stabili dacă ele reprezintă sau nu riscuri semnificative. (GENERAL PRINCIPLES OF FOOD HYGIENE - CXC 1-1969)
Informații importante despre acest subiect sunt și în:
Exemplu de analiză a riscului – procedură de evaluare (semicantitativă) a riscului
Textul prezintă modul de determinare a nivelului de risc combinând probabilitatea apariției unui risc cu gravitatea efectelor sale asupra sănătății umane, pe o scară de la 1 la 7.
Managementul riscului
Procesul de masurare a politicilor alternative luand in considerare evaluarea riscului si alti factori legitimi, si, daca este necesar, selectarea corespunzatoare de prevenire si control al...
Fructe de mare
Acesta cuprinde o varietate de produse alimentare, inclusiv unii pești, crustacee, moluște (cu clasele cefalopode, moluște bivalve și gasteropode), tunicate și echinoderme (de exemplu arici de mare...
Cum trebuie să arate toaleta conform normelor europene?
Conform Regulamentului (CE) nr. 852/2004 anexa II cap I pct 3 "trebuie să existe un număr suficient de toalete cu jet de apă, racordate la un sistem de scurgere eficace. Toaletele nu trebuie să...