Asistență Membri

2

Ce derogări sunt pentru un produs tradițional?

Când pot considera produsul alimentar pe care îl produc ca fiind un aliment cu caracteristici tradiționale și ce derogări pot fi acordate pentru un astfel de aliment?

Categorie: Întrebări Generale

2

Produsele alimentare care au caracteristici tradiționale sunt cele fabricate în mod tradițional în statele membre și:
(a) sunt recunoscute istoric ca produse tradiționale sau
(b) sunt fabricate în conformitate cu referințe tehnice la un procedeu tradițional înregistrate, ori după metode de fabricație tradiționale sau
(c) sunt protejate ca produse alimentare tradiționale printr-o reglementare la nivel UE1 național, regional sau local.

Pentru acest tip de alimente, legislația UE permite statelor membre să acorde derogări de la:
– cerințele generale de igienă în spațiile de lucru în care astfel de produse sunt expuse unui mediu necesar dezvoltării caracteristicilor lor (în special ziduri, plafoane și uși care nu sunt netede, etanșe, neabsorbante sau nu sunt compuse din materiale rezistente la coroziune și ziduri, plafoane și podele naturale de origine geologică);
– măsurile de curățare și de dezinfectare pentru acest tip de spații de lucru și frecvența cu care acestea sunt aplicate pentru a lua în considerare o floră ambiantă specifică;
– cerințele privind materialele din care sunt făcute instrumentele și echipamentele utilizate în mod specific la prepararea, ambalarea și împachetarea acestor produse.
Instrumentele și echipamentele trebuie să fie întotdeauna menținute într-o stare de igienă satisfăcătoare și să fie curățate și dezinfectate în mod regulat.

În cazul în care produsul dumneavoastră îndeplinește cerințele menționate anterior și doriți să aflați mai multe despre modul în care este aplicată flexibilitatea vă rugăm să ne contactați.

Răspuns


Vă rugăm să vă înregistrați/autentificați pentru a răspunde la această întrebare.  Click aici pentru a vă autentifica
Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.