Asistență Membri

2

Producere branzeturi traditionale în vârful muntelui

Familia mea are o tradiție îndelungată în producția de brânză. Materia primă este laptele de oaie, iar brânza este produsă în ferme de la munte. Din cauza modului tradițional de producție (în stâne aflate sus în munți), este dificil – aproape imposibil – ca aceste spații de lucru să respecte normele UE. De asemenea, este dificil să se asigure respectarea deplină a normelor privind transportul acestor produse de la munte la magazinele locale. UE interzice producția acestor produse?

Categorie: Întrebări Generale

3

Nu, UE consideră că alimentele tradiționale sunt un patrimoniu valoros și de neînlocuit al statelor membre și, prin urmare, în egală măsură un patrimoniu al Uniunii Europene. Din acest motiv, regulamentele privind igiena prevăd o anumită flexibilitate, în special în ceea ce privește producția acestui tip de produse, cu condiția ca produsul respectiv să fie sigur. Vă rugăm să citiți documentele noastre privind alimentele tradiționale.

Răspuns


Vă rugăm să vă înregistrați/autentificați pentru a răspunde la această întrebare.  Click aici pentru a vă autentifica
Logați-vă cu user și parolă și nu pierdeți informații utile. Click aici pentru autentificare.